Dakprobleem enorm veel water

Jawi

  • #1
Ons huis heeft aan de voorzijde een schuin pannandak en aan de achterzijde een plat dak.
Omdat het platte dak naar de verkeerde kant afloopt staat er altijd enorm veel water op.

Het dak moet echt helemaal vol zijn wil het tot de afvoer komen. een van de oorzaken is dat wij ook nog eens lager liggen dan de buren.
Nu is mijn vraag wat zijn oplossingen om dit te maken, en kan je dat dak zeg maar opvullen/ophogen dat het water weer goed afvloeit
groeten J
 

Jawi

  • #2
Een misschien wel idiote oplossing is misschien wel van dat vloeibare dakbedekking/teer erop leggen zodat het weer schuin afloopt
 

Jacco

  • #3
Is het niet gewoon simpeler de afvoer aan de voorzijde te maken, dit scheelt je een hoop trammelant, een dak opvullen enz is niet echt wat.

Enige oplossing is misschien, afhankelijk van het afschot om aflopende isolatie te nemen. dit is te verkrijgen bij de vakhandel. Denk hierbij wel aan genoeg hoogte van je opstand.
 

Arie

  • #4
Een grotere operatie zou zijn om je dakbedekking te verwijderen en je dakhout.
De balken laten zitten, als ze de goede kant oplopen, op de balken schuin geschaafde (gezaagde) balken, zodat je een soort spie krijgt in de door jouw gewenste hoogte.
Deze bevestig je op de balken en daarop weer je dakbeschot, en het dak opnieuw dekken.

Als je een plat dak hebt met je buren, doe het dan samen of zorg voor een goede afscheiding in je dak.

Succes
 

Jawi

  • #5
Dus eigenlijk de oude dakbedekking erafhalen en met balken en nieuwe vloerplaten het dak opnieuw ophogen. Maar is het geen oplossing om zeg maar het de kuil waar het water in blijft staan op te vullen met vloeibare dakbedekking?
 

Arie

  • #6
Dat durf ik niet te zeggen, misschien kun je ook je dakleer verwijderen, en daaronder isolatie platen leggen, maar die zijn volgens mij vrij moeilijk schuin te snijden.

En dat kun je niet doen als je dak langs de binnenzijde reeds is geïsoleerd.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #7
Er bestaat bitumenmortel met een vulmiddel waar daken mee uitgevuld kunnen worden.
Hierop wordt weer nieuwe dakbedekking gedaan.

Kijk hier onder afschotmortel, en je ziet wat ik bedoel.

willem.

:)
 

Leon v/d Linden

  • #8
Het beste is gewoon (wat ook al eerder geschreven is) om een hwa aan de zijde waar het meeste water blijft staan te maken.
Is ook de goedkoopste oplossing, als dit mogelijk is.

Hoe groot is het dak en hoeveel water blijft er staan op het diepste punt?


mvrg: leon
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Het lijkt me beter dat Jawi eerst een omschrijving geeft van de grootte van het dak, de windkant, de hoogte van de opstand en de dakconstructie.

Er worden hier, gelukkig, veel mogelijkheden gegeven maar niemand kan echt goed beoordelen wat de situatie is.

Dus Jawi, we wachten even op wat meer informatie.
 

Leon v/d Linden

  • #10
Hallo Jan, mag ik weten wat de windkant hiermee te maken heeft?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Dat is i.v.m. de hoogte van de dakopstand, ligt het dak op de westkant dan is de winddruk op het dak groter en de kans op overlopen en dus lekkage groter.
Wilt u het dak op de lage kant verhogen dan moet u ruimte hebben voor de ook omhoog komende dakopstand, soms is dit bouwtechnisch niet mogelijk.

Succes.
 

Jawi

  • #12
Heren heren bedankt voor alle adviezen, Het dak is 3 bij 5 meter en ligt op het zuiden. wij hebben een tussenwoning met de voorkant van het huis een schuin pannendak en aan de achterzijde plat.

Ons dak ligt aan de achterzijde lager als aan de tuinzijde daardoor is er een soort kuil onstaan waar al het water eerst heengaat.
We hebben al eens de dakbedekking vernieuwd en de lekkage is gelukkig weg maar we maken ons zorgen om de waterhoeveelheid die nu achterin blijft staan.

Als het moet moet het dan maar maar mijn vraag is eigenlijk is er geen makkelijke en dus goedkope oplossing om die kuil te vullen met bijv. vloeibare dakbedekking zodat dat water daar wegkomt zonder dat we weer het dak opnieuw moeten bedekken.

Als noodoplossing heb ik nu een tuinslang naar beneden liggen waar ik dan aan zuig zodat het water in ieder geval grotendeels steeds eraf gaat.
groeten j
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Ik denk dat u of een afvoer erbij moet maken in de lage kant of het dak proberen op te krikken, van dit laatste is het de vraag of het mogelijk is.

De kuil opvullen lost m.i. het probleem van het water dat blijft staan niet op, het dak loopt gewoon verkeerd af.
Vloeibare dakbedekking is behoorlijk duur, het aantal liters dat u nodig bent is altijd groter dan men op het eerste gezicht zou zeggen.

Succes ermee.
 

Arie

  • #14
Beter iets 1 keer goed doen dan 10x een beetje,

Wellicht zit er in je kennisenkring iemand die je kan helpen met het dakhout opnieuw te leggen zoals eerder beschreven, dan vallen de kosten daarvan in ieder geval mee, dan hoef je alleen de dakker te betalen, en als je daar iemand voor vindt die het op een zaterdag wil doen scheelt dat ook weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
1
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu