Vaste trap kraakt heel erg

Casimir1981

  • #1
Sinds enige tijd kraken een aantal van de traptreden steeds meer. Begon eerst bij de bovenste 2 treden in het midden, maar ondertussen kraken er meer treden daaronder ook en sommige ook aan de zijkant van de traptrede. Heb al beetje gezocht op internet naar een oplossing en zag dat het waarschijnlijk opgelost kan worden, met schroeven te plaatsen naast de spijkers welke nu bevestigd zijn. Maar heb onder de trap gekeken, zit soort van berging/kelder onder, dus kan goed overal bijkomen. Hier zie ik echter vrij veel grote spleten tussen sommige treden en vroeg me dus af hoe ik dat het beste op kan lossen. Ben zelf niet heel handig, maar als het niet te moeilijk is, kom ik er wel aan uit denk ik. Graag tips hoe dit probleem op te lossen, want iedereen in huis wordt er wakker van als ik in de ochtend vroeg naar mijn werk toe ga. Hopelijk is het ook te zien op de bijgevoegde afbeeldingen.



 

MvanV

  • #2
De schroeven/spijkers zitten ook meestal juist aan de leefkant. Je ziet ze alleen niet omdat ze ze verdiept maken en dan afvullen en schilderen.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3

Casimir1981

  • #4
Dank je wel voor de reacties zover. De spijkers zitten inderdaad aan de binnen/kelderzijde van de trap. Dus hier kan ik het eventueel makkelijk aanpassen met schroeven erin draaien. Heb ook de andere topics gelezen, maar vraag me af of de spleten niet te groot zijn, zoals op de foto's te zien is.

Heeft het anders nut om een vertikale kraaklat te bevestigen in het midden van elke trede? Dit had ik ook ergens gelezen op het forum. Hoe moet ik deze dan eventueel bevestigen? Is dat met houtlijm of met schroeven/spijkers.

Hoor het graag. Alvast bedankt weer.
 

Stairs

  • #5
Misschien zijn speciale spanbouten een oplossing:

Deze trekken de tredes weer strak waardoor het kraken verholpen wordt.

Link verwijderd ivm reclame, link doorgestuurd naar vragensteller, Mod
 

Lavrijsen

  • #6
Wij hebben precies hetzelfde probleem, om gek van te worden! Elke tree kraakt, hoorbaar in het hele huis.
Ik vroeg me dan ook af of u een oplossing heeft gevonden voor het kraken van de trap?
 

Pirke

  • #7
Ik heb op z,n jan boeren fluitjes (zelfde situatie) schroeven van de binnenzijde tussen trede en voetbord geschroefd. Dus in de spleet.
Dit waar ik er slecht bij kon.

De trede die de meeste veerring vertoonde heb ik met een balk en garage krik opgekrikt en opgewigt met kleine wiggetjes.
Dit wel met de wetenschap dat ik i.v.m. traprenovatie, nieuwe stootborden heb geplaatst. Dus de kieren zijn dan niet zichtbaar aan de trapzijde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu