Van bovenaf isoleren spouwmuur

MarcoHa

  • #1
Beste,

Ik heb een woning uit de jaren 70 waarvan de spouw niet geïsoleerd is. Nu is er een bedrijf langs geweest en dat heeft gekeken naar de mogelijkheden en kwam tot de conclusie dat er eerder spouwmuurisolatie is uitgevoerd. Dit bleek alleen slecht te zijn gedaan. Er zitten overal grote gaten in en waarschijnlijk is er amper materiaal gebruikt. Ik heb contact gezocht met de vorige eigenaar en het klopte, in 2001 is dit uitgevoerd. (garantie 3 jaar)

Nu heb ik van bovenaf in de spouw gekeken (paar dakpannen aan de kant) en zie daar inderdaad wat materiaal zitten en veel lege ruimte. Ik vroeg me eigenlijk af, waarom wordt een spouw niet van bovenaf gevuld. Het betreft een blinde muur (5m hoog 8m breed) en is volledig open aan de bovenkant. Ik kan me voorstellen dat het lastiger is om overal gelijkmatig materiaal te krijgen maar met een lange stok (eventueel oppervlakte aan het uiteinde vergrote door er een plank haaks op te zetten) maar dan moet je toch een aardig eind kunnen komen, in elk geval beter dan wat het nu is.

Als ik het zo op een rij zet zie ik geen bezwaren maar was benieuwd hoe jullie hierover denken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk omdat het aantal muren waar je van boven in de spouw kan kijken erg laag is. Geen markt dus.
Wie houd je tegen om er van boven af korrels in te gieten. Let op, nadien blijf je van die bolletjes rond om je huis tegen komen uit elk kiertje en gaatje komen ze toch weer naar buiten. Eerlijk gezegd speelt het aantal kozijnen in je muur wel een rol.
Tegenwoordig worden bolletjes in de muur geblazen en gelijktijdig voorzien van een lijm zodat die bolletjes aan elkaar gekleefd en dus als een pakket in de spouw zitten.

Koop een zak bij de Doe het Zelf en kijk wat je tegen aan loopt. Ga je vullen zou ik wel op windstil weer wachten. :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu