Plafond badkamer van bovenaf isoleren

Bart_WRX

  • #1
Ik wil graag de het plafond van mijn badkamer isoleren.

Situatie is als volgt, van onder naar boven.

- Kunststof schroten
- Regelwerk tbv uitstroken
- Balklaag
- Houtenplanken als vloer van zolder

Het grootste deel van badkamer zit onder het knieschot van de zolder, ik kan onder het knieschot wat planken uit de vloer pakken om isolatie aan te brengen op het plafond van de badkamer.

Alleen de vraag is, moet de isolatie (steen/glas wol) direct op de schroten komen te liggen of moet daar nog een folie tussen? Of moet er een aantal cm tussen de schroten en de isolatie in komen?

Is steen of glas wol trouwens het beste geschikt hiervoor?


Reden hiertoe is, dat ik sinds kort zoneregeling heb voor de CV. De badkamer verwarm ik 's avonds een uurtje ( douche meestal om de zelfde tijd ) en vind dat de warmte na het uitschakelen van de verwarming nogal snel weg gevlogen is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de verwarming maar een uurtje brandt heeft het weinig zin te isoleren, de ruimte koelt ook met isolatie ook snel weer af omdat de muren (tegels) en vloer veel warmte opnemen.
Bij een ruimte die de hele dag verwarmd wordt heeft het wel zin te isoleren.

In dit geval zal het behoorlijk lastig zijn de badkamer goed te isoleren zonder luchtlekken, er moet een dampdichte folie toegepast worden, het is vrijwel onmogelijk die folie luchtdicht tussen de balken te krijgen van bovenaf.
 

Soprano74

  • #3
Ik zou met harde PIR platen gaan isoleren tussen de balken, waarbij de PIR platen een aluminium caheringslaag hebben. De naden afpurren en klaar is kees. De PIR platen zijn zelf al dampdicht en nemen geen vocht op.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Misschien dat het lukt met harde platen maar het knieschot maakt deel uit van de constructie, die mag u niet (tijdelijk) verwijderen.
Ook zit er dan nog geen folie tussen isolatie en rachels waardoor er alsnog vocht in de balken kan komen.
Wilt u het goed doen dan moeten de platen van het plafond eraf, dampdichte folie op de rachels en de platen of andere afwerking er weer op.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
De ventilatie in de badkamer voert toch al alle warmte af. Isolatie heeft dus weinig zin. Tenzij je het groot gaat aanpakken met wtw e.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu