Van 1x35A naar 3x25A i.v.m. nieuwe keuken

Mark1986

  • #1
2 jaar geleden heb ik de groepenkast laten vervangen door 12 groepen op 1 fase. Nu (sneller dan gepland) is er een nieuwe keuken besteld met inductie kookplaat. Ik vraag mij nu erg af of dit nog te doen is met de 1x35A aansluiting die ik heb, of dat ik deze moet laten aanpassen naar 3x25A Qua "zware" apparatuur staat er nu het volgende in huis.

- Vaatwasser (aansluitvermogen van 2 kW)
- Oven (aansluitvermogen van 3 kW)
- Inductiekookplaat (aansluitvermogen van 7,1 kW)
- 10L Close-in boiler (circa 2 kW?)
- Droger
- Wasmachine
- En dan de waterkoker en stofzuiger die wellicht gelijktijdig aan zouden kunnen staan.

Natuurlijk kunnen we best rekening houden met bepaalde dingen. Maar kan er bijvoorbeeld nog gekookt worden als de wasmachine en droger tegelijk aan staan en zou de oven dan ook nog aan kunnen? De boiler zou namelijk ook nog aan kunnen gaan om de voorraad warm te houden.

Wellicht heeft iemand een vergelijkbare situatie of hierin meer ervaring dan ik :)

Ik kom ook berichten tegen dat een 1-fase groepenkast maximaal 12 groepen mag hebben, is dat inderdaad zo? Ik heb nu namelijk al 12 groepen in gebruik en daar zou sowieso de kookplaat nog bij komen.
 

R0cc0

  • #2
Misschien een beetje vreemde vraag, maar weet je zeker dat je een 1x35A aansluiting hebt?
Ik liep namelijk ook met het plan om over te stappen naar 3x25A i.v.m koken op inductie, maar bij navraag bij Steding bleek mijn aansluiting 1x50A te zijn wat in mijn geval ruim voldoende was.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Niets is onmogelijk, maar dat is wel zeer ongebruikelijk.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Met 1x 50A zou je een veel hoger bedrag aan vastrecht moeten betalen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Das niet waar. Tot 1x80 betaal je het 'normale' tarief, dat trouwens ook voor 3x25 geldt. Daarboven gaat het hard omhoog.
 

Mark1986

  • #6
Nee ik weet het niet zeker, het enige dat ik zeker weet is dat ik maar 1 fase heb :) Ik denk dat ik toch eerst maar 1 fase ga proberen. Wellicht valt het in de praktijk allemaal wel mee met de gelijktijdigheid en naar 3 fasen kan altijd nog :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu