Vaillant vhr 24-28c geen ww tijdens cv bedrijf

Michel1974

  • #1
Beste forumleden,

Zoals titel aangeeft geeft mijn vhr 24-28c geen warm water tijdens CV bedrijf en blijft mijn 3wegklep in CV (onderste) stand staan.
Als ik mijn thermostaat lager zet dan omgevingstemperatuur, en de ketel in rust gaat, gaat mijn 3wegklep weer netjes omhoog en werkt mijn WW weer normaal. CV leidingen worden niet warm tijdens WW vraag en mijn klep gaat dus in principe netjes op en neer waardoor ik (denk ik) mijn 3Wklep en motor kan uitsluiten.

Ik heb (ongeveer een jaar) een ICY thermostaat (OpenTherm) en het systeem heeft altijd normaal gewerkt. Enige verandering is dat in Juni er tijdens (professioneel) onderhoud een nieuw expansievat is geplaatst.

Sindsdien de verwarming nog niet aangehad en dit probleem dus nog niet opgemerkt (tot vanmorgen).

Wat zorgt er voor dat 3Wklep naar de warm water stand gaat als dit word gevraagd tijdens CV bedrijf?
Heeft dit met de NTC(s) te maken?

Alvast bedankt voor evt. reacties
 

Marcn88

  • #2
Is de icy open therm of aan uit aangesloten op het toestel als dit opentherm is controleer dan de instelling van de icy maaar want met het onderhoud is de spanning van het toestel afgeweest en als de stekker er dan weer wordt ingedaan moet je binnen 20 sec de icy instellen op aan uit of opentherm doe je dut niet gaat ie standaard naar aan uit en krijg je dit soort klachten
 

Michel1974

  • #3
Beste Marcn88, op het moment van plaatsen had ik al zoiets van "wacht ff" maar had wel verwacht dat de icy battery backup dit zou onthouden. Niet dus.
Superbedankt voor je snelle reactie/oplossing.

Wat mij betreft kan hier een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu