Vaillant VCW242turbo wil niet aanslaan

Conradus

  • #1
Hallo,
Mijn CV combi wilde vandaag ineens niet meer aanslaan. Warm water tappen was er ineens niet meer bij. Bij controle bleek ook de CV funktie niets meer te doen.

Eerst heb ik alles uitgeschakeld om te zien wat er nu precies gebeurde. Daarna de stekker er in, de pomp loopt aan de ventilator loopt ook aan. Daarna niets dan alleen een soort van schakelen hoorbaar in het electronische kastje maar de kachel slaat niet aan. Niet dat schakelen van de electronische ontsteking maar een veel luider schakelen. Ik denk een relai.

De kachel slaat echter niet aan, niet bij warmwatervraag en ook niet bij CV vraag. Nadat ik de kast met de printen had opengemaakt vloog na een poosje de electronische zekering uit en begon het rode lampje te branden. Weer alles uit en daarna de stekker er opnieuw in, de pomp loopt aan de ventilator loopt aan, ik hoor de electronische ontsteking nu wel en de ketel slaat nu wel aan.

Nu snap ik er niets meer van waarom die het nu ineens weer doet. Wat zou dat geweest kunnen zijn, waar zou ik eens naar moeten kijken? Het lijkt of er nu ineens niets meer aan de hand is. Geeft niet zo'n betrouwbaar gevoel. Iemand een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn.

groet,
 

Klorissa

  • #2
Mooi verhaal als het rode lampje gaat branden duidt dat op een vlamstoring.Kan meerdere oorzaken hebben, waarom hij het in eerste instantie niet deed ook.Lekker duidelijk,maar dat komt ook omdat hij nu weer goed funtioneerd daardoor wordt het een beetje lange vinger werk wordt.Ik zou zeggen gewoon even afwachten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu