Vaillant ontstekingsprobleem

Coma black

  • #1
Ik heb een Vaillant TURBOMAX Plus wandketel
Op het bijbehorende boekje staan 2 types vermeld,
- VU/VUW BE 242/2-5
- VU/VUW BE 282/2-5

Ik weet niet precies welke van deze 2 ik heb, maar ik denk niet dat het veel uitmaakt, ik denk dat het enige verschil is dat de 282 wat meer vermogen heeft.

Het probleem nu..
Wanneer je warm water wil nemen (warmwaterkraan openzet), hoor je het apparaat in werking treden, je hoort het apparaat wat ruizen en de ontsteker klikkert. Maar hij lijkt niet aan te slaan, dit kan zo even blijven duren en uiteindelijk slaat hij dan toch aan (dat is in het goede geval)

Dan hoor je ook dat de vlam aanslaat, maar soms gebeurt het ook dat de ontsteker blijft klikken, maar dat hij niet aanslaat, dit blijft dan zo even verderduren, en na een tijdje slaat hij dan gewoon af pinkt er een lampje.

Dit probleem doet zich eveneens voor als je de thermostaat hoger zet.

Soms heb je onmiddellijk warm water, maar soms heb je geen warm water, en blijft de ontsteker maar klikken, maar hij lijkt dan niet aan te slaan.

Er is al eens een mechanieker naar komen kijken, die zei: dat is waarschijnlijk een probleem met de doorstroom. Deze heeft hij dan vervangen, maar blijkbaar had dit er niets mee te maken, dit heeft niets opgelost.

Ik heb al wat op het forum liggen lezen, en in Vaillant VCW NL 244XE Onstekings probleem. las ik iets van een probleem met een ionisatiepen.
Dit probleem lijkt verdacht veel op wat ik hier heb en het lijkt mij best mogelijk dat het bij mij ook een probleem is met die zogenaamde ionisatiepen. Al weet ik niet eens of mijn toestel zo n pen heeft..

Ik dacht eerst dat het een probleem zou zijn met de ontstekingspen of zo en dat die zou moeten gereinigd worden, maar als je de ontsteking hoort klikken , betekent dat dan niet dat deze wel degelijk werkt?

Vroeger heeft deze wandketel zonder problemen gefunctioneerd, dit probleem is enkele maanden geleden onstaan en lost spijtig genoeg zichzelf niet op.

Enige ideeën?
Dank bij voorbaat
 

MarcoDezicht

  • #2
Goede dag

Ik heb uw probleem gelezen en komt tot het volgende:

Kijk eens even in de verbrandingskamer, daar lopen twee draden naar de ontstekingspennen. Deze kunnen wel eens uitgedroogd zijn en hierdoor droogte scheurtjes krijgen en dan vonkoverslag naar de mantel en niet op de pennen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu