Vaillant ketel VHR-24-28/3c - TADO knoppen uit - Toch warmte?

AndreM

 • #1
Ik heb een paar jaar geleden op mijn Vaillant ketel VHR-24-28c een TADO set aangesloten. Na wat gedoe om 'm goed te krijgen (OpenTherm module moest afgesloten worden zodat ie via de eBus kon werken) deed ie 't prima. In de afgelopen zomer heb ik op de Vaillant de CV watertemperatuurknop naar 0 gedraaid.

Onlangs ging ik de verwarming weer gebruiken. In de Tado App temperatuur van de betreffende kamer omhooggezet. Het werd niet warm. (Tado Radiatorknop ging wel open). Even gepuzzeld: Op de Vaillant eerder genoemde watertemperatuurknop naar 55 graden gezet. En ik had weer warmte.

Maar nu komt het: Als volgens mijn Tado App en ook volgens de radiatorknoppen alle radiatoren UIT zijn (en dus koud) gaat op gezette tijden op de Vaillant toch het radiator icoontje branden. Ook wordt de leiding naar het CV verdeelblok warm. Eerst dacht ik nog aan een defecte driewegklep maar dat zou dan los staan van het radiator icoontje.

Mijn vraag: Weet iemand hoe het kan dat de Vaillant toch wil verwarmen (radiator icoon op de Vaillant ketel gaat aan en het verdeelblok wordt warm) terwijl er vanuit de TADO geen verwarmingsvraag is?
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • AndreM

  • #2
  Iemand een idee? Wat doe ik verkeerd?
   

  huisverbouwer

  • #3
  Probeer eens de TADO los te koppelen, gaat de ketel dan nog steeds verwarmen? Zo nee, dan zou ik eens je vraag bij de fabrikant van je thermostaat (TADO) neerleggen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu