Vaillant HRV 24 C Warm tapwater koud water. kraan dicht draai gaat brander aan

Cornellis

 • #1
Probleem geen warm tap water terwijl wel de Cv wel goed verwarmt.
Warm water open draai blijft die koud. Draai dicht dan gaat de brander wel even aan maakt platen wisselaar wel warm tot ingestelde temp voor op warm water instelling.
Erna draai weer warm water open komt er weer even warm water totdat warm platenwisselaar koud is en blijft koud tot dicht draai en brander gaat weer aan . Heb ik weer even warm water.. . zo gaat dat .. . langzaam warm water laat lopen dicht zet gaat brander ook niet aan. Moet even open en dicht schakelt die en gaat brander telkens wel aan. . Wat zou daar van de oorzaak zijn .. . Als ik Cv warmte vraag schakelt die over 3 weg klep en verwarmt de CV water wel goed. . .verder geen storing melding .. BVD reactie.
Heb nog een meting gedaan op print bij steker J7 waar drie kabels komen vanaf de flowmeter . .. staat 2 kabels 18 volt. en ander kabel 12 volt . . vraag ik warm water zakt dat naar 6,5 volt. en soms wisselt die spanning met 0 volt. maar verder kom ik nog niet . .. Flowmeter ??? komt ook geen storing als die steker eraf is .. Dus vandaar misschien daar oorzaak??
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  of de flowsensor is defect of de warmwatersensor, het toestel ziet iig geen tapvraag
   

  Cornellis

  • #3
  Is de warmtesensor de TAP NTC? ziet idd geen tapvraag. . Flowmeter zou als 1 ste moeten vervangen dan in jouw inziens. . .

  Meet die op de beide groene draden Tap NTC 1,45 k ohm en ik meet op multimeter tijdens afname warm tapwater daar geen wisseling in ohms.
  Voorheen als ik spanning op de ketel zette met hoofdschakelaar dacht ook dat die al met een heel protocol opstartte maar dat is nu ook niet. Geeft een pufje(ventilator) met groen led ff aan en uit weer en verder niets ..
  Als ik draaiknop vh warmwater terugdraai naar 0 hoor je wel de 3 weg klep draaien. Je kunt ook hoger zetten dan gaat die op de warmhoud functie tapwater en hoor 3 weg klep hoor je draaien ff en lijkt die goed te werken. .
  Verbind de draden CV gelijk branden en werkt alles ok .. .
   

  Cornellis

  • #4
  Vandaar dacht ik ook al aan hoofdprint maar bij geen storingsmelding is dat niet snel het geval. Weet dat er ooit een nieuwe is gepllaatst en was het probleem destijds ook verholpen maar gaf toen een storingsmelding
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #5
  Wanneer heeft deze ketel voor het laatste onderhoud gehad door een erkend installateur?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu