Vaatwasser Zanussi ZDI6764 - Zoutvat blijft vol

Migael

  • #1
Hoi,

Even een technische vraag over mijn Zanussi ZDI6764 vaatwasser waarbij het mij opvalt dat ik al meer dan een jaar niet het zoutvat heb hoeven bij te vullen. Niveau hiervan zakt dan ook niet.

Onlangs begon de machine meer kuren te geven door vlak voor het einde van het programma de foutcode |10 te geven. Deur open en dicht en hij ging weer verder. Maar afgelopen week regelmatig deze storing en het viel me tevens op dat bij het korte programma de machine met lauw water het programma deed & er natte vaat uitkwam.

Dus machine maar eens grondig uit elkaar gehaald om alles eens goed schoon te maken met de hoop dat ik ook iets zou vinden wat defect zou kunnen zijn.

Na zijn 8 dienstjaren vind ik alles er nog goed uitzien eigenlijk, het verwarmingselement doorgemeten en had een redelijkerwijze weerstand. Behalve het zoutvat waar 1 bonk zout in vastzat, deze eens grondig gespoeld en machine in elkaar gezet.

Machine draait weer, geen foutcode meer en wordt weer goed warm, maar de vraag blijft bij mij steken. Waarom heeft de machine het laatste jaar nooit zout verbruikt. Kan natuurlijk tabletten gebruiken (wat ik niet deed) en de sensordraden van vlotter voor zoutniveau loskoppelen, heb het idee dat er een magneetschakelaar op het zoutvat defect is daar ik hier ook geen Ohm weerstand op meet. Maar het kan ook de aansturing van magneetschakelaar zijn daar ik maar tussen de 25Volt bij programma en 42Volt bij waterinname meet. Iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn?


 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Is het toestel dan wel electronisch ingesteld voor het gebruik van onthardingszout?
 

Migael

  • #3
Hi,

Ja, manueel op stand 2 en electronisch op stand 6.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu