Vaatwasser onvoldoende water(druk)

Niekn

  • #1
Ik heb nu ongeveer 1 week problemen met de siemens vaatwasser.
De vaat wordt niet meer schoon, vaak is zelf de vaatwasser TAB ongebruikt nog in het geopend vakje.

Ik de vaatwasser 2x doorgespoeld op 70 graden programms, met schoonmaak spul(van HG) dit heeft het niet verholpen
Verder heb ik nog gekeken of de armen bewegen( gatjes nog open zijn ). Ze bewegen wel maar het lijkt erop dat ze veel te weining bewegen. Tevens maakt de vaatwasser veel minder lawaai en lijkt ook de temperatuur te laag te zijn.

Een test op 70 graden programma(zonder vaat) leekt eigenlijk prima te werken de vaatwasseer werd behoorlijk warm en op het eind ook schoon

De vaatwasser met vaat ingepakt, op 50 graden programma gezet , maar herlaas de vaat werd niet schoon ( tab was weer ongebruikt)
Tab in de vaatwasser onderin gegooit en op nieuw aangezet. 30 minuten voor het eind van het programma, vaat nogsteeds niet schoon, tevens lijkt er te weinig water in de vaatwasser te zitten

Ik heb toen warmwater uit de water koker(volle) erin gegooit. en wat bleek daaruit . de vaatwasser maakt veel meer lawaai ( je kon de sproei armen echt weer horen draaien)

Het water afpompen werkt gewoon goed, tevens geen error melding op de vaatwasser

Maar het lijkt er wel op dat de waterdruk te laag is om de sproei armen met geweld rond te laten draaien , wat kan er fout zijn ??













lijk dan
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Graag volledig type/model nr.
 

Niekn

  • #3
Siemens
E-nr:SE65T370EU/07
Type S9VT1S
Deze is 17 jr oud
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Waarschijnlijk vlotterkamer verstopt linkerzijde onder het labyrinth en de slang naar het zeefhuis. Dit allen schoonmaken doet denk ik wonderen. Vaatwasser pakt te weinig water omdat de doorstroming slecht is en dan komt de vlotter steeds omhoog en gaat hij met te weinig water wassen.
 

Niekn

  • #5
Hallo Sleutelmeneer, bedankt voor je antwoord.
Aan de linker onderzijde zit inderdaad een vlotter. ik heb ooit de vlotter verstopt gehad( zat vast door het smeer). Daardoor bleeft de vaatwasser continu water afzuigen , ook al stond er geen water meer in de vaatwasser. Foto die ik toen genomen had , flotter zit in het roze gedeelte. Ik zal dit weekend eens de vaatwasser onderhanden nemen , hopelijk lost dat het probleem op
DSC_0711.JPG
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Zou kunnen, maar heb ik eiglk nog nooit meegemaakt. Maar het slangetje dat rechts in de vlotterkamer zit gestoken en dat via de voorzijde beneden naar het zeefhuis loopt daar zit meestal het probleem voornamelijk. Voor je het uitelkaar haalt kun je makkelijk proberen of alles werkt. Je doet dan hem uitbouwen en zoals op de foto de zijplaat demonteren. Dan zet je een programma aan. En kijk je of hij geduren het water halen (dit doet hij diverse malen) gaat stotteren op de vlotterkamer omdat het water omhoog komt omdat het niet snel genoeg door de slang kan, dit is niet goed en hoort niet. Dan slaat steeds het afvoerpompje heel kort aan en gaat de vlotter steeds omhoog, meerdere keren vaak. Kan ook zijn dat de vlotter blijft hangen. Dan blijft ook de schakelaar bediend voor het pompje.
 

Niekn

  • #8
OK Bedankt, ga ik proberen, aanstaande weekend

Nog een vraag kan het niet aan de flow meter liggen ? ( waar dat blauwe handeltje voor zit)
Weet eigenlijk niet welk onderdeel het water niveau/hoeveelheid water bepaald
 

Niekn

  • #9
Heb het vlotterhuis schoongemaakt, daar zat niet veel in. Maar de geribbbelde slang zat bijna helemaal dicht , deze dus eruitgehaald en schoongemaakt. Na een kort programma lijkt het allemaal weer te werken , veel water druk. Bedankt voor je advies Sleutelmeneer

20220426_191009.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Sleutelmeneer en Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu