Vaatwasser installeren aansluiting op kraan niet makkelijk

Coend

  • #1
Goedenavond,

Aangezien ik niet echt een held ben in het klussen, graag jullie deskundig advies! Het volgende is het geval:

Mijn inbouw vaatwasser is defect en ik heb inmiddels een "nieuwe", ik dacht even 1,2,3 te wisselen, maar dat blijkt lastiger dan ik dacht.

Op mijn nieuwe vaatwasser zit een behoorlijk lomp waterslot waardoor ik de aansluiting op de kraan niet zo makkelijk kan maken. Nu dacht is om met een flexibele sanitair slang de aansluiting op de kraan te maken. De binnen diameter van de wartel op het waterslot is volgens mijn (schele) timmermansoog 25mm. Deze moet dan worden aangesloten op een standaard kraan. Ik kan echter nergens een slang of andere oplossing vinden voor dit probleem. Wie helpt mij?

Dan heb ik eigenlijk nog een vraag over deze verrekte vaatwasser. Is het mogelijk dat hij totaal geen stroom krijgt als er geen waterdruk op staat? Als ik de stekker in het geaarde stopcontact steek en hem aanzet, gaat zelfs het controle lampje niet branden.... Het betreft een Siemens SN65020 vaatwasser.

Sorry als ik een beetje amateuristisch overkom, maar dat ben ik ook! :D
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Zo'n waterslot hoort gewoon te passen op de kraan.

Normaal werkt de machine ook zonder water, dat moet ook wel want het waterslot moet eerst open voordat er water naar de machine kan.

Dus of de zekering in de meterkast ligt eruit of je 'nieuwe' machine is iets ouder dan verwacht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu