Vaatwasser inbouwen - paneel/front op de vaatwasserdeur

Dako78

  • #1
Een beetje hulp nodig...

Ik nieuwe keuken geplaatst. Bijna alles is gelukt maar er is nog één probleem(pje). Ik heb een pelgrim vaatwasser die moet worden ingebouwd. Alles verloopt prima totdat ik het paneel/front op de vaatwasserdeur plaats. Dan wil de deur niet meer helemaal open omdat de onderzijde van het paneel tegen de onderzijde van de vaatwasser aan komt. Ik heb het paneel nog niet volledig vastgemaakt omdat ik hoop dat jullie mij met dit probleem kunnen helpen. Alvast bedankt voor jullie ideeën en suggesties.

Met vriendelijke groet,
Daniel
 

Fiesiekus

  • #2
Het is dus het losse frontpaneel dat in de kleur/stijl van de keuken is?

Het enige wat ik kan bedenken (nou is dat niet zo veel) is dat je het frontje een paar cm. hoger op de voorzijde van de vw moet schroeven. Even aangenomen dat ie wel die ruimte aan de bovenzijde heeft?
 

Dako78

  • #3
Ja, het front is in dezelfde kleur als de andere deurtjes. Helaas, het past niet om het front een paar cm te liften. In ieder geval bedankt voor het meedenken.

Groet,
daniel
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heb je de vaatwasser wel zo hoog mogelijk gesteld, dus tot tegen het blad?
 

Dako78

  • #5
Helaas op dit forum niet het juiste antwoord gekregen maar op een ander forum wel. de oplossing wil ik jullie niet onthouden. Het is een kwestie van de vaatwasser lager zetten zodat het front wel aansluit op het aanrechtblad maar de vaatwasser zelf niet.
 

-stuffie-

  • #6
En de kier boven de vaatwasser vul je dan op met?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Dan wil de deur niet meer helemaal open omdat de onderzijde van het paneel tegen de onderzijde van de vaatwasser aan komt.
Dat betekent dat het front te laag zit.
U kunt het front toch iets hoger bevestigen, dan hoeft de vaatwasser niet lager.
Plaats anders even een foto.
 

Dako78

  • #8
Kier??? Het front sluit nu naadloos aan op de onderkant van het werkblad en is gelijk met de onderkant van de kasten er naast. Dit is ook de reden waarom het front niet hoger kan worden geplaatst, dan wil de deur niet meer dicht doordat het front tegen het werkblad komt. Wat mij betreft is het opgelost.

groet,

Daniel
 

-stuffie-

  • #9
Je zegt dat je de vaatwasser lager hebt gezet, dan zit er volgens mij een ruimte tussen de vaatwasser en het aanrechtblad. Maar goed.
 

Henny

  • #10
Inderdaad moet je de vaatwasser iets lager plaatsen en de ruimte opvullen met een balkje van de juiste dikte.
Het keukenfront zal nu iets boven het bedieningspaneel van de vaatwasser uitsteken, maar wel op dezelfde hoogte uitkomen als de aangrenzende kastdeurtjes.
Vermoedelijk is de hoogte van het aanrechtblad iets hoger dan de standaardhoogte.
Het keukenfront zal nu aan de onderzijde minder uitsteken, waardoor deze niet tegen de vaatwasser aanloopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu