Vaatwasser inbouwen na aanpassen keukenkastje

Mickman

  • #1
Onze huidige vaatwasser (compact model, 2 pers.) is al een tijdje kapot en nu willen we graag een grote vaatwasser plaatsen in het kastje er onder. We hebben echter het probleem dat een vaatwasser 60 cm breed is en de binnenmaat van ons kastje is 58 cm.

Het kastje kan niet zomaar verwijderd worden omdat dit het onderste deel is van een hoge kast. (zie tekening).



Mijn idee is om aan de rechterkant de zijkant van het kastje weg te halen. De plankdikte is 1 cm. Aan die kant hebben we ook nog extra speling van een cm wat momenteel is weggewerkt met een kunststof strip. (dikke grijze lijn). Hierdoor kan er dus een breedte van 60 cm gemaakt worden.
Om de kastje er boven te ondersteunen wil ik een stalen hoek plaatsen op de plek waar de zijkant weggehaald wordt.

Hoe kan ik dit weg zagen? Ik kan niet bedenken met welk materiaal ik de zijplank zo hoog mogelijk in de hoek kan wegzagen. Heeft iemand van jullie een idee?

In de tekening heb ik met rood aangegeven waar gezaagd moet gaan worden.

De diepte van het kastje is 55 cm, dus de vaatwasser zal wat uitsteken. Daar kunnen we helaas niets aan doen. Dit betekent dus eigenlijk dat we moeten kijken naar een onderbouw vaatwasser en geen inbouw.

Mochten jullie andere/betere ideeën hebben, dan hoor ik het graag, wat het afwassen zijn we nogal beu. :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Volgens mij zijn er ook smallere vaatwassers te koop, met opvulstukken zou u die pas kunnen maken, scheelt een boel werk.
 

Ruud s

  • #3
Kun je de kast niet loskoppelen en naar voren trekken dan kan je met een handcirkelzaag je kast aanpassen.
heb je wel aan en afvoerleidingen in de kast ernaast zitten?
 

Mickman

  • #4
Ik ben op de hoogte van smallere vaatwassers. Die zijn 45 cm. De overige ruimte zou ik kunnen opvullen met hout/kunststof. Dit zou een verbouwing van de kast schelen.

Echter mijn voorkeur gaat uit naar een grote vaatwasser. Ik zal deze week kijken of ik de hele kast los zou kunnen krijgen. Dan zou ik het onderste deel weg kunnen zagen. Dan moet ik alleen wat verzinnen om het bovenste deel van de kast te kunnen dragen. Hoekbeslag? (heet dat zo eigenlijk?)
 

Ruud s

  • #5
Ik kan de situatia niet maar je kan met hoekbeugels of een hoekprofiel al veel doen, als je naast de hoge kast een muur hebt kan je deze ook aan de muur schroeven
 

Mickman

  • #6
Naast de kast zit inderdaad een muur (buitenmuur), dus daar zou ik een hoekbeugel tegenaan kunnen zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu