Vaatwasser draait pas verder bij aandrukken deur

jeffc

  • #1
Goedemorgen,

Ik ben nieuw op deze forum en heb geprobeerd om op het probleem te zoeken op deze forum. Helaas niet echt iets kunnen vinden.

Wij hebben een Siemens vaatwasser SX858D36TE, met Varioscharnier blijkbaar, van ongeveer 3 jaar oud. Mijn dochter van 3 is op de deur gevallen toen die open stond en sindsdien hebben wij een gek probleem. Het apparaat maakt zijn programma niet meer normaal af. Tijdens het programma gaat geregeld het indicatielampje op de vloer knipperen en stopt hij met draaien. Als ik de deur open, staat er "programma niet beëindigd". Het gekke is dat als ik de deur heel iets aan de bovenkant aanduw (nog geen 2 millimeter) begint hij weer te wassen en brandt het lampje weer constant. Ik heb voor de zekerheid het kinderslot erop gezet, de deur veel strakker afgesteld met de schroefjes onderin, heb de kabelboom in de deur bekeken (geen breuk) en de printplaat. Ook heb ik tijdens een programma flink lopen trekken aan de scharnieren onderin. Deur valt verder goed in het slot. Enkel wanneer ik iets aan de bovenkant van de deur trek, "denkt" de vaatwasser dat de deur open staat.
Wat zou verder aan de hand kunnen zijn? Alvast dank voor jullie antwoord.

Groet Jeffry
 
Laatst bewerkt:

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Scharnieren verbogen.
 

jeffc

  • #3
Dank voor je antwoord.

Even een update is wel zo netjes.

Ik heb na dit topic gestart te hebben de deur uitgebouwd en zag aan de kant waar mijn dochter gevallen was inderdaad dat het scharnier scheef was. Deze heb ik rechtgetrokken met een tang, maar het probleem bleef bestaan.
Dus nieuw scharnier besteld en vervolgens wilde ik de oude met deze vervangen. Toen ik hiermee bezig was zag ik dat de binnenplaat die aan de deur vastzit sterk verbogen was bij de plekken waar de scharnieren bevestigd zijn. Deze heb ik terug proberen te duwen met een tang en wat gereedschap en vervolgens ook deze binnenplaat zo strak mogelijk tegen de scharnieren aangeduwd en dan pas vastgedraaid.

Al met al nu 2 keer een wasprogramma afgemaakt zonder onderbreking.
 
  • Like
Waarderingen: S.oldeerbout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu