Onderste sproeiarm Siemens vaatwasser draait niet regelmatig

anton77

 • #1
Zag laatst dat onderste sproeiarm van mijn Siemens SL64 M350 EU40 niet draaide. Na schoonmaakbeurt van de sproeiarm ging het even goed.
nu heb ik begrepen dat bij vaatwassers soms ook de sproeiarmen beurtelings draaien. Kan iemand mij vertellen of mijn type vaatwasser ook sproeiarmen heeft die om beurten draaien.
Graag een reactie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  • #2
  Yes. Uw vaatwasser heeft ook een sproeiarmverdeler. Deze zit op de verwarming. Hij zal om en om draaien dus. Schoonmaken sproeiarmen gebeurd echter 9/10 niet juist. Men duwt de rotzooi terug t gaatje in i.p.v echt alles eruit te peuteren. Meestal rammel ik net zo lang tot ik via het middelste gat alle harde voorwerpen eruit heb. Dan zet ik hem terug en laat hem draaien, haal hem weer eruit om alles nogmaals te controleren. (Rotzooi gaat automatische naar de gaatjes in de sproeiarm door de druk.) En dan evt nog met pincet eruit peuteren en weer rammelen. Als dat zeker allemaal schoon is kan het nog zijn dat je pomp verontreinigd is of minder druk pompt omdat er wat schoepjes zijn afgebroken. Hij is inmiddels 16 a 17 jaar dus dat is mogelijk.

  Maar ze draaien dus sowieso niet allemaal tegelijk maar netjes omstebeurt. Tenzij de sproeiarmverdeler stuk is.
   

  anton77

  • #3
  Heel hartelijk dank voor de informatie en analyse. Het was zo'n vreemde ervaring toen ik zag dat de nog draaiende spoelarm stopte na het schoonmaken. Nu weet ik hoe dat kan zijn gekomen. Ik ga nu proberen om te spoelen met soda. Als dat niet lukt ga ik weer een Siemens kopen. de Vaatwasser is nu inderdaad 16 a 17 jaar oud. Lijkt mij heel netjes. Nogmaals heel hartelijk dank voor uw reactie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu