Vaatwasser BOSCH SMS25AW00N maakt gek geluid

Sammy1981

  • #1
Hallo allemaal,

wij hebben een vaatwasser van Bosch type BOSCH SMS25AW00N.
sinds kort lekte hij water onder de vaatwasser en ging het rode kraantje branden. Wij hadden ontdekt dat de dorpel rubber helemaal gescheurd en vervormd was.

Deze hebben we nu vervangen en nog steeds doet de vaatwasser gek, lekt nog soms beetje water maar vooral het kabaal dat ie blijft maken.

een witgoed kenner suggereerde dat de lekbak nog vol water kan staan van de tijd dat er flink gewassen is met kapotte dorperubber. En dat mogelijk dat water in de lekbak nog de boosdoener is.

hoe kom ik bij die lekbak om deze te kunnen legen?

mvg Sam
 

Sammy1981

  • #2
 

azijnzeiker

  • #3
hallo..de afvoerpomp blijft lopen door een lekkage..u kunt bij de bodembak komen door de voorplaat er weer af te halen(6x torx) de plastic plint die daaronder zit los te halen (klem) en het metalen plaatje wat daarachter zit te verwijderen(2x torx)..u kunt dan de bodemplaat droogdeppen. een tip ..laat de vaatwasser eerst een progamma draaien voor u hem weer in elkaar zet en controleer dan of de bodemplaat nog steeds droog is.staat er dan weer water,leg de vaatwasser dan op zijn achterkant,haal de metalen onderplaat die u dan ziet er onderweg en kijk dan even of de kop van de spoel/circulatie motor niet ruim/los in de rubber zit(onderdeelnr.3.05.65.29-02). 9 van de 10 keer lekken deze plastic onderbak modellen van bosch/siemens via deze afdichting .vr gr
 

Sammy1981

  • #4
Super!! Bedankt voor de tip ik laat het direct nakijken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu