[vaatwasser] AEG Favorit OptimA AA, wordt niet warm.

Mergelsberg

  • #1
Hallo allemaal,

Zoals de titel al zegt, mijn vaatwasser wordt niet warm. Nu heb ik er al 2 keer een monteur bijgehad (onder de garantie) en de regel unit in de deur is vervangen.
De tweede monteur heeft de machine vrijwel geheel uit elkaar gehaald en vertelde mij toen dat er vet ophopingen waren in de hele machine en dat het honderden euro's zou kosten om dat te laten reinigen (valt niet onder de garantie). Hij garandeerde me dat er niets mis is met het electrische deel van de machine.

Nu heb ik exact volgens zijn instructies met soda geprobeert de machine schoon te maken, maar dit heeft niets geholpen. Omdat die monteur zei dat het mijn fout was dat de machine niet voldoende was onderhouden heb ik het ter plekke opgezocht in de handleiding (ja, ik lees die altijd) en daar stond niets over reinigen met soda in.
(Ik heb hem op de bon laten printen wat ik moest doen, dus bij AEG hebben ze een kopie wan de instructies -- effe mezelf indekken voor als het nu erger is geworden)

Ik heb de machine een volledig 70 graden programma laten draaien om te controleren of hij überhaupt op enig punt wel warm wordt, dit is niet het geval. Het water is en blijft koud, ook tijdens het afdrogen wordt de machine helemaal niet warm van binnen.

Dus ik heb nu het idee dat die monteur gewoon geen idee had wat er werkelijk kapot is, of dat het een heel erg dure reparatie gaat worden en dat hij me nu onzin heeft lopen verkopen zodat ik de rekening moet betalen.

Ik bak altijd in olie en de gebruikte olie vang ik apart op, eens per maand komt een maat van me die een snackmobiel heeft en blijkbaar is mijn gebruikte olie met wat bekerkingen bruikbaar als brandstof. Dus ik heb nooit overmatig vettige vaat in de machine.

Nou goed, ik vind het maar een wazig verhaal wat die monteur ophing en ik zou graag een second-opinion hebben voor zo ver mogelijk.

In ieder geval alvast bedankt voor de tijd en moeite.

Details vaatwasser:
AEG Electrolux Favorit OptimA AA
Mod: FOPTIMAAA
PNC: 911915122
Type: 911D91-1T
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is niet bedoeld voor beoordeling van het vakmanschap van monteurs, lees ook de forumregels, wij kunnen u daarom niet helpen.

Uw probleem is waarschijnlijk beter op z'n plaats in 1 van de consumentenfora.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu