Vaatwasser AEG Favorit strart niet onmiddellijk

Oko Favorit XXL

  • #1
Mijn vaatwasser Oko Favorit XXL van AEG start niet onmiddellijk bij het aanzetten. Als het programma opgezet wordt en de deur dicht gaat, dan blijft de vaatwasser een hele tijd (enkele minuten) precies proberen om water af te pompen, ook al is er geen water meer aanwezig in het toestel.
Hij begint wel wat water door het labyrinth te pompen maar starten doet hij de eerste minuten niet. Na een aantal minuten begint het toestel dan wel water te nemen en werkt het heel de cyclus zonder problemen af. Ook het water wegpompen in de cyclus is geen probleem eens hij gestart is.
Ik heb het voorpaneel er afgehaald en een filmpje gemaakt van het probleem. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Volgende zaken heb ik al gecontroleerd:
- Géén water op de bodemplaat, is 100% droog
- Labyrint en waterverzachter zijn schoon
- Drukschakelaar buisje doorblazen, zit niet verstopt
- Lekbakpijpen lijken vrij te zijn.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Het apparaat detecteert of er troebel water in het apparaat aanwezig is en wilt dit eerst weg hebben. Ook wilt hij zeker weten dat het water goed weg is op zn niveauschakelaar, als dat niet duidelijk is gaat hij eerst wat bijpakken en dan opnieuw kijken. Heb je alleen het slangetje van de drukschakelaar schoongemaakt of ook het deel van het zeefhuis waar hij aan zit? Bovendien begint elke vaatwasser eerst met afpompem e.d. bsh vaatwassers doen er soms wel 10 min over om echt te gaan wassen. Is gewoon electronica die allerhande dingen controleert voor hij gaat beginnen. Althans dat denk ik.

Je afvoerpompje klinkt helemaal niet lekker overigens en en ik zou even kijken of deze wel goed schoon is door hem te demonteren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu