Vaatwasser AEG Favorit 85060 Vi neemt geen water

Nicoforum

 • #1
De vaatwasser is uit 2004, maar wordt weinig gebruikt. Is in storing gesprongen met foutcode 20. Het waterslot bleek stuk, dus heb ik de watertoevoerslang vervangen. Nu echter komt de machine met foutcode 10 elke keer als hij water nodig heeft in zijn wasprogramma. De deur openen, dan zelf een pan met water toevoegen en daarna de deur weer sluiten laat hem tot het einde van zijn programma komen. In totaal 3 keer op deze wijze water toegevoegd.
Het waterslot werkt nu correct, de machine neemt water in als ik er 220V op zet na loskoppeling van de 2 toevoerdraden. Drukschakelaar getest, vlotterschakelaar ook goed, wat nu? Iemand een idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Nicoforum

  • #2
  Nog een kleine nabrander. Ik heb alle berichten op dit forum betreffende dit type vaatwasser gelezen. De machine ziet er nog zeer goed uit, geen lekkage. Vochtproblemen die veel genoemd worden zijn niet aan de orde. Nergens viezigheid.
  Het PNC-nummer van de vaatwasser is 911 235 036 02.
   
  Laatst bewerkt:

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  waren de water toevoer slangen het aquaslot wel gelijk?
  En komt er uit de wasmachine kraan zonder slang ook water druk heb je dat ook geprobeerd
   
  Laatst bewerkt:

  Nicoforum

  • #4
  Het nieuwe en oude waterstof zijn beide van hetzelfde merk en gelijk aan elkaar. Ook aan de kraan ligt het niet, deze geeft water met een normale druk.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Kijk dat wou ik gewoon even weten vaak word dat simpele gewoon overgeslagen.
  Zelf heb ik een keer gehad bij een nieuwe machine dat het zeefje in de waterslot niet goed door gedrukt was met de productie deze met naald open geprikt en machine liet water in.
  1659014994275.png
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu