Vaatwasser AEG Favorit 528505 ( half -size model )

Ronnie_bex

  • #1
Gegroet ,

na veel zoeken hier op de site en een paar dingen uit proberen heb ik nog steeds een foutmelding 20 ... volgens het boekje is dat vuile filters , afvoerpijp afgenepen .

Als ik de machine een 30 min programma laat doen stopt hij rond 18-19 minuten juist de periode dat hij het water moet afpompen . Ik hoor de pomp zeker 2 minuten draaien en kabaal maken ... erna gaat hij rechtstreeks naar foutmelding 20 met nog water in de machine . Ik heb de pomp losgemaakt en bekeken en kan geen mankement zien , ook heb ik de volledige afvoerleiding van aan de pomp gecontroleerd en ook hier zie ik niets verkeerds . Tevens ben ik er van overtuigd dat de pomp gaat ( ze maakt toch lawaai)

Ik las dat er een slecht contact door vocht kon zijn ergens aan de stijgbuis maar ik zie daar geen elektronische componenten , ik heb de machine een 20 minuutjes algemeen droog geblazen ... niet dat deze vochtig was .

nog steeds hetzelfde probleem ..
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Toestel pompt dus gewoon niet goed af.
Hang de afvoerslang eens in een emmer dit moet gewoon met een flinke straal eruit komen.
Zit er in de kuip onder de zeef niet een stuk plastic wat de uitgang van de kuip naar de afvoerpomp blokkeert?
Tevens kan een afvoerpomp bij heet water vastlopen en dient dan gewoon vervangen te worden.
 

Ronnie_bex

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie S.oldeerbout ...

Gisteren namiddag is me opgevallen dat de wasbakken ook niet meer doorspoelden en heb ik alles moeten ontstoppen .... dus veel schroefwerk voor niets !

Bedankt voor de tips , ondertussen is het euvel verholpen :-) had precies wel nog een aarding probleem want als ik met natte handen op de machine kwam voelde ik gewoon "prikkeling" van elektriciteit .. ik ga straks hem nog even opendoen en kijken of ik niets over het hoofd heb gezien !

Bedankt

ronnie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu