Uponor, Hep2O, Speedfix

JoostVuller

  • #1
In een fabriekshal gaan we een tijdelijk restaurant maken. Het is voor 4 a 5 jaar, tot het pand gesloopt wordt. Ik ben redelijk handig, maar geen ervaren loodgieter. Om water met koper en knelfittingen te maken wordt wel erg duur. Uponor is een mooi en bewezen systeem, maar ook wel wat aan de prijs. Nou zag ik bij de Hornbach het Speedfix systeem en elders op klusidee.nl werd ook Hep2O genoemd. Het ziet er beide op zich prima uit. Zijn er mensen die ervaring hebben met een of meerdere van deze systemen, en advies hebben over hoe lekzeker het is, hoe kwetsbaar, en andere ervaringen?
Alles wordt opbouw. Het hoeft er niet supergelikt uit te zien, dus dat een buis van een rol komt een daarmee niet helemaal precies recht is, is niet erg. Wat wel fijn is natuurlijk als het niet snel lekt, en als er problemen zijn dat het reparabel is.
Van Hep2O zie ik dat de fittingen niet permanent zijn, je kunt ze met een tooltje weer losmaken en hergebruiken. Dat lijkt me gemakkelijk, maar ben natuurlijk ook bang dat dat de lekkans vergroot. Van Speedfix is me dat nog niet helemaal duidelijk. Bij Uponor is het permanent, heb je speciaal gereedschap nodig (dat is geen onoverkomelijk bezwaar op zich, een handtang is rond de €100 begreep ik), maar daarentegen wordt het heel veel gebruikt en kan je misschien zeggen dat het zijn betrouwbaarheid bewezen heeft. Of is het marketing? Speedfix en Hep2O bestaan ook al een aardige tijd
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Lees eerst even de forumregels voordat je een bericht plaatst:

* Dit forum richt zich op klussers die voor huis-, tuin- en keuken klussen advies nodig hebben. Indien uit vraagstelling blijkt dat de vraag buiten het voornoemde doel valt hebben de moderators het recht het onderwerp te beëindigen naar inzicht van de moderator.

* Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.

* Bij te nadrukkelijk bedrijf en/of merkgerichte adviezen, reclame en suggesties of vragen daarover kunnen de merk- of bedrijfsnamen verwijderd worden.
 

JoostVuller

  • #3
Mijn excuus. We doen het wel degelijk zelf, het is een idealistisch project voor een goed doel, het is maar klein en bepaald geen commercieel iets. We zijn wel degelijk huis-tuin en keukenklussers, maar het is inderdaad geen woonhuis... het project is daarentegen eenvoudiger dan het aanleggen van een nieuwe badkamer. Nouja ik hoop dat de vraag nog geaccepteerd wordt. En als dat niet zo is dan zij dat zo natuurlijk. Sowieso fijn dat klusidee er is, ik heb de afgelopen jaren er al veel van geleerd en nu voor het eerst zelf een account gemaakt. Dus sowieso gebruik ik deze mogelijkheid om iedereen die het ziet nog s te bedanken! :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In dit geval kunnen de vragen gewoon beantwoordt worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu