Underlayment schilderen (plat dak)

Speaxt

  • #1
Binnenkort ga ik de onderkant van onze berging schilderen; dit betreffen underlayment platen. De balken waarop de underlayment platen rusten worden met hoogglansverf geschilderd, het liefst willen we de platen ook met deze verf schilderen, echter is ons verteld dat underlayment moet ademen i.v.m. schimmel later. Welke verf is hiervoor het meest geschikt? Hoogglans kan niet?
 

Speaxt

  • #2
Iemand een idee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat ik denk. Die underlayment wordt zo nu en dan vochtig. Zitten er geen zwarte plekken op die platen dan is de situatie normaal.

Met verfwerk ga je het transport en het absorberen van vocht in die platen veranderen als deze nu wat langer vochtig blijven is er meer kans dat er schimmel op de verf komt. Of het werkelijk zo is, misschien een ander.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U kunt een EPS- verf toepassen. Deze is er niet in superhoogglans maar wel in zijdeglans. Dit type verf wordt vaak op ondergronden gebruikt die vochtregulerend moeten blijven.

Voorwaarde is inderdaad dat de constructie dus danig is dat er geen lekkages zijn.
 

Speaxt

  • #5
EPS is een alles in één verf oplossing heb ik even ge-googled :) (?)
EPS verf is dus een all-in-one verf onder de verven neem ik aan. Wat maakt zulke verf dan vochtregulerender dan een uniforme aanpak, gronden > schuren > lakken?

In elk geval bedankt voor de hulp!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Googled u even door naar de productspecificatie van EPS dan ziet u waarom deze verfsoort vochtregulerender is. Hoef ik het hele verhaal niet op te pennen :wink:

Het komt er in het kort op neer dat een afwerklaag van lagere glans (EPS) minder afsluit dan een hoogglanslak en dus meer.....
 

Speaxt

  • #7
Ik begrijp 't. Des te dichter de structuur des te minder vochtdoorlatend de verf is. Ik ga een geschikt EPS verfje zoeken en lees de aanwijzingen goed. EPS is het toverwoord hier.

bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu