Underlayment met latex behandelen

Plantje

  • #1
Een zoekopdracht gaf me al een gesloten onderwerp, dus dan maar een nieuwe vraag.

Ik wil onze zolder afwerken tot logeerkamer. De dakbeplating bestaat uit underlayment platen. Deze zijn aan de buitenkant geïsoleerd, dus dat hoeft niet meer. Daarom wil ik de platen wit verven.

Wat kan ik het beste gebruiken om deze platen enigszins mooi dekkend te krijgen? Ik was van plan om er met latex overheen te gaan. Ik wil het eigenlijk niet al te duur maken aangezien het maar een logeerkamer/hobbyhok wordt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Een muurverf is dampdoorlatend dus geschikt om op underlayment toe te passen. Moet het een beetje af te nemen zijn neem dan een schrobvaste.

Wees niet te hoopvol op een fantasties resultaat. Alles wat u doet is de platen voorzien van een deklaagje die de ondergrond niet camoufleert, dus u blijft kwasten en onregelmatigheden zien. De kwasten kunt u voorbehandelen met een gewone grondverf.

Dekkender kunt u de oppervlakte maken door ze 2x met een watergedragen grondverf te behandelen. Een AllGrund primer ( grondverf ) is hier zeer geschikt voor door de brede toepassing op kritische ondergronden, en heeft een beter indringend vermogen.

Watergedragen verven drogen snel, zeker op hoger gelegen delen, dus werk wel door anders heeft u ook nog aanzetten en bonte vlekken. Gebruik dus een brede roller.

Prijstechnisch zal het elkaar niet veel ontlopen.
 

Plantje

  • #3
Duidelijk antwoord.

Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu