Underlayment aangebracht, isolatie naar boven gesjouwd: dakdekker ziek

Juul..

  • #1
Beste klussers,

Enkele weken geleden heb ik voor de aanbouw het underlayment dakbeschot aangebracht, dit afgedekt met een folie, en daarop de pakken (PIR) isolatie gezet, omdat de dag erna de dakdekker zou komen. De ochtend dat hij zou komen belde hij af, hij had corona... Helaas is hij daar nog steeds niet van hersteld, en begin ik me zorgen te maken over de isolatie en de underlayment. Ja er ligt een folie op het dak, maar die was voor 1 nacht bedoeld. Op sommige plekken langs de lichtstraat zie ik het af en toe druppelen van de onderzijde, dat baart me zorgen maar ik zie geen gaten in de folie. Tevens liggen de pakken isolatie allemaal op het dak, weliswaar ingepakt maar die verpakking stelt weinig voor en is in veel gevallen niet dicht. Had ik dit geweten, dan had ik de underlayment en isolatie lekker onder het zeiltje laten liggen en alles pas aangebracht zo kort mogelijk voordat de dakdekker kwam.

Moet ik me zorgen maken over het opsluiten van vocht in de isolatie en/of underlayment wanneer het dak wel uiteindelijk waterdicht wordt gemaakt? Het underlayment is waarschijnlijk maar op enkele plekken vochtig, en waarschijnlijk niet boven wat dadelijk de keuken wordt, maar alleen boven de overkapping. Aan de onderzijde van het dak is nog niets afgewerkt, en er zitten nog geen kozijnen in (komen half februari), dus er is voldoende ventilatie, maar dan moet underlayment die van bovenaf nat is geworden wel naar onder toe op kunnen drogen, en dan hebben we het nog niet over de isolatie, die ook door de underlayment heen op zou moeten drogen. Nu neemt PIR volgens mij geen of nauwelijks vocht op, dus misschien is dit geen probleem. Ik zie bij mijn schuin-overburen ook een lading PIR-platen buiten staan, met dezelfde open verpakking en niet afgedekt.

Wie kan mij hierover adviseren? Ik wil natuurlijk geen schimmel/vochtproblemen ontdekken als straks alles netjes is afgewerkt...
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou de isolatie naar binnen halen en een goed zeil over de underlayment doen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Pir neemt toch geen vocht op?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Niet veel denk ik inderdaad maar ik zou het alsnog even overdekt leggen. Is er altijd beter voor.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je is voor je dak een zeil koopt zo groot is dat het over de randen van je dak kan hangen. Je gebruikt de pakken isolatie als ophoging of poer om zware zaken op te leggen en het zeil blijft beter liggen. Eventueel wat planken om afschot en geen kuilen te krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu