Uitsnijden tegels

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb mijn badkamer betegeld,maar heb vergeten mijn design er in te verwerken. Het design is een klein vierkantje,en zou dus van vier tegels een hoekje moeten weggeslepen hebben. Is het nu nog mogelijk met een dremel ofzo? Het zijn wel doorbakken tegels (keihard),dus niet met enkel een glazuurlaagje bovenop.

Groeten Johan
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Johan, dat wordt heel moeilijk, zoniet onmogelijk!

Een dremel heeft geen hulpstukken die hard genoeg zijn, je zou dan iets diamant-achtigs moeten hebben. En met een slijpschijf (als die er al doorheen komt) raak je de naastgelegen tegels. Eigenlijk is de enige optie de tegels eruit te breken, bijv door ze doormidden te slijpen en te verwijderen. Wellicht kun je ze in stukken breken met een Kangoo, (of gewoon een hamer) maar wel voorzichtig anders gaat je hele muur eraan. Hoe eerder je het doet, des te meer kans je hebt die tegels er nog af te krijgen, vooral als je pastalijm hebt gebruikt (want die blijft nog een tijdje zacht).
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
De tegels hangen er al een week aan en het leek me stevige lijm,dus zal ik het maar best zonder design stellen zeker.Op zich is het ook mooi.

En alvast bedankt voor de reactie,

Johan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu