Uitgangen groepenkast krachtstroom

Lcwc

  • #1
Mijn vraag is: als je een groepenkast t.b.v. krachtstroom installeert, zijn er volgens een familielid van me, die in de installatie zit, meestal niet genoeg uitvoeren voorzien.

Nu zegt hij dat de kabels (ongeveer 18 stuks YMVK) dan zonder waartels of dergelijke ingevoerd worden, en daarna de ruimte eromheen "afgekit" worden om deze stofdicht te maken.

Naar mijn idee moet of kan zon kast toch voorzien worden van voldoende wartels, waardoor een "nette" en goede afdichting en afwerking ontstaat.
Kan iemand me hierop antwoord geven?
 

Gerrit

  • #2
Wat voor kast praten we over? Huisinstallatie, industrie......?
 

Lcwc

  • #3
Ik praat hier over een industriekast: Halyester
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Afdichting is kit afwerking hangt af van de kitter.
Het is idd een methode om het af te dichten je kan ook strak spaarende gaten boren waar exact een buisje doorpast dan zit het ook goed en geen geknoei met kit.

Hoeveel uitvoeren zou een kast moeten hebben?
En hoe zouden deze eruit moeten zien?


Halyester hierbij kan je losse wanden bestellen en daar kan je zoveel uitvoeren maken met wartels als jij wilt iig genoeg om alle groepen uit te voeren.
 

Gerrit

  • #5
Inderdaad, nooit problemen mee gehad. Er zijn kasten met poorten er in. Hiervoor zijn deksels verkrijgbaar met uitstootbare gaten voor kabelwartels. Heb je een forse wartel nodig die er niet in past, dan neem je een blind deksel en maakt daar het juiste gat in.
 

Erik Akkermans

  • #6
Nooit kit gebruiken. Hiervoor is een goede oplossing namenlijk wijmaplast dit is een soort klei maakt het stof en water dicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu