Tweetal vragen m.b.t. bouwen veranda.

Nielsklus

  • #1
Hallo vakmensen en klussers,

Ik heb een tweetal vragen m.b.t. het bouwen van een veranda. We willen graag een veranda maken zoals op de foto hieronder. Deze veranda moet aan/tegen ons stenen schuurtje komen.



Mijn vragen zijn de volgende:

- Is een halfsteens muur (bestaande uit holle bakstenen) stevig genoeg om een dergelijke constructie aan te bevestigen of kunnen we hem toch beter los voor de muur zetten?

- Welke dakbedekking raden jullie aan? We zijn op zoek naar een niet transparante, waterdichte, zonwerende dakbedekking. De hoofdzakelijke reden dat we deze veranda willen bouwen is omdat het altijd loeiheet wordt in onze achtertuin. Ik ben bang dat het met dakleer o.i.d. ontzettend warm gaat worden onder de overkapping. Alle tips zijn welkom.
 

Geus

  • #2
Er bestaan diverse producten, waarmee je een witte of zilverkleurige afwerklaag op je dak smeert. Dit om de zonnewarmte te weerkaatsen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoe hol zijn de stenen ?

Er is aluminiumverf op bitumenbasis te koop, dat kan zo op de dakbedekking gestreken worden.
 

Millew

  • #4
Het zal hier gaan om geperforeerde baksteen met een maximale holle ruimte van 20%. Echte holle baksteen is niet geschikt voor buitenmuren.

Deze steen is constructief gezien gelijkwaardig aan massieve steen. Het is alleen een lastige klus om daar gaten in te boren, vooral bij grotere diameters. De boor loopt gemakkelijk weg en slaat nog wel eens vast.

Daarom is het eenvoudiger om gaten in de voegen te boren en daar lijmankers in te plaatsen. De maximaal opneembare kracht zal daardoor misschien iets minder zijn, maar dan zet je er wat meer in.

Ook bij verankering in de steen zelf is het beter om lijmankers te gebruiken. Pluggen draaien nogal eens dol. Gebruik de lijmankers dan met een injectiehuls erbij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu