Tweelingsnoer (vertind) kan 1300 watt aan?

Tom345

Specialist Elektra
  • #21
Het transparante snoer in mijn woonkamer is na bijna tien jaar nog niet vergeeld en het hangt op een plek met veel daglicht.
 

ABCDE

  • #22
Langs het plafond heb je veelal niet zo veel direct zonlicht. Als de zon fel is zonwering gebruiken op de ramen, dan verkleurden spullen binnen veel minder.
 

Starter01

  • #23
Starter01 schreef:
Wat is er precies verwarrend aan 'Niet geschikt voor 230V'?
Waarom vraag je dat?
Gewoon uit interesse.ben benieuwd waarom dat verwarrend is en je toch denkt het voor die toepassing te kunnen gebruiken? Is beroepsmatig, ik schrijf af en toe ook handleidingen etc waar dit soort uitsluitingen in staan. En als dat duidelijker kan zou ik dat misschien mee kunnen nemen.
 

ABCDE

  • #24
Tja, misschien vertrouwde hij het label niet. Bij de Hornbach printen ze op de verpakking van 4-aderige kabel dat als je de variant zonder blauw maar met grijs hebt je de grijze als zijnde blauw mag gebruiken, iets wat totaal niet mag.

Maar het 230V verbod hier is gewoon wel degelijk inhoudelijk correct.
 

Broodaap

  • #25
Starter01 schreef:
Gewoon uit interesse.ben benieuwd waarom dat verwarrend is en je toch denkt het voor die toepassing te kunnen gebruiken?
Okido, nu begrijp ik dat je met jouw vraag goede bedoelingen hebt. :-)

Zie deze website...

Screenshot_20210705_211029_com.android.chrome.jpg


Je kunt met het snoer lampen aansluiten, staat er, maar de overige informatie geeft veelal een ander beeld. Maar er staat ook dat het snoer eigelijk net is als elke andere elektrakabel.

Als leek van elektra ga ik dan twijfelen. Vooral daar hetzelfde snoer eerder door een "deskundige" in de winkel mij is aanbevolen voor het aansluit van een 230v hanglamp met meer wattage dan ik straks ga gebruiken. Die lamp doet het prima en het snoertje past prachtig in het interieur....

Ik ga verder op het internet zoeken, want ik wil het wel goed doen en ik wil begrijpen waarom het wel of niet op met het 230v net te gebruiken is.

Na enige tijd speuren op het internet lees ik nergens dat het snoer niet met 230v gebruikt mag worden vanwege het feit dat dit snoer niet dubbel geïsoleerd is, dus niet voldoende veilig is. Gelukkig schreven jullie mij dat.

Voor jullie is dit natuurlijk "gesneden koek".
 

Ambidexterity

  • #26
Ja, er staat wel 2x lampen in de tekst, maar dat zijn geen 230v lampen.
Er staat ook 2x in de tekst dat het draad geschikt is voor 42v

Maar goed, voor de een is dit gesneden koek, de ander weer niet.

Ik moet zeggen dat mijn eerste gedachten op de vraag van Starter01 iets was van wat is dit nu weer.

Wat betreft de reactie van Tom345; er zullen best situaties zijn dat het draad niet of minder snel geel wordt, mijn ervaring met transparant of wit is minder positief.
 

Starter01

  • #27
Grootste probleem zal overigens niet de dubbele isolatie zijn, dat is immers eenvoudig op te lossen door het snoer bv in een buisje te leggen. Het koper zelf ook niet. Het probleem zit waarschijnlijk meer in de isolatiewaarde van de omhulling. Deze zal niet voldoende zijn voor hogere spanningen of is daar niet voor gekeurd/getest door de fabrikant. Dit kan bv door de dikte van de isolatie zijn of het toegepaste materiaal.
 

Broodaap

  • #28
Dank allemaal!

Ik heb inmiddels een wit 230v snoer gekocht. :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu