Tweede afzuig unit voor de warmte

Ambidexterity

  • #21
Oke, sorry voor de trage reactie.

Inmiddels een tweede box hangen. Een aantal keren heb ik de afzuiging aangezet en benende de achterdeuren naar de tuin open, na een ±2 tot 3 uurtjes draaien 's avonds is de grote warmte weg en werkt het voor ons perfect.

Kanttekening zal natuurlijk zijn de aantal dagen in de zomer dat het echt heet is, ook in de nacht. Zoals ik al eerder schreef, dit zijn maar een paar dagen in het jaar.

Een airco zou daar een betere oplossing in zijn, maar dit staat over een paar jaar op de planning, toto nu toe werkt dit erg goed.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #22
En hoelang duurt het met ramen en deuren tegen elkaar open zetten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #23
Ambidexterity schreef:
Oke, sorry voor de trage reactie.
quote ingekort - mod

Sorry hoeft niet voor mij. Liever even welke temperaturen binnen-en buiten dan weten we waar we het over hebben.
Gisteravond de ramen boven even tegenover elkaar open gezet. 16 graden buiten 25 graden binnen, ja dat helpt.

Jammer dat ik de tijd niet heb opgenomen.
 

Ambidexterity

  • #24
Laatste paar weken was het mooi weer, ik heb geen temperaturen gemeten. Als ik op zolder komt is het in de avond nog warm, nu is dat niet zo na het draaien van de afzuigbox. Voor ons een werkbare situatie dus.

De openslaande deuren achter staan een grote deel van de dag open en als wij gaan slapen gaan deze dicht. Wat anders aan de normale situatie is, is dat wij ±2 tot 3 uurtjes de afzuig unit laten draaien.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #25
Openslaande deuren naar buiten? Deze hou je natuurlijk beter dicht als het buiten warmer is dan je het ('s nachts) binnen wilt hebben.

Het is uiteraard fijn dat het werkt bij jou, maar ik bedoel alleen maar te zeggen dat het zonder ook hetzelfde effect kan hebben.
 

Ambidexterity

  • #26
Met echte warm weer houden wij het inderdaad dicht, maar onze tuin ligt perfect dat we al vroeg in het voorjaar van de tuin kunnen genieten.

Ik begrijp dat het zonder ook wel zou werken, maar ik ben op dit moment tevreden met het resultaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu