Twee verschillende sloten in voordeur?

Thomthom

  • #1
Ik heb vandaag de sleutels van een appartement gekregen (3 originele 1 kopie), de verkoper gaf aan dat met de sleutels alle buitendeuren in huis geopend en gesloten kunnen worden, nu kom ik echter zojuist tot de ontdekking dat ik met de originele sleutels wel het slot vd voordeur van binnen kan afsluiten maar van buiten kan ik alleen de sleutel erin steken maar niet de sleutel omdraaien, dit kan alleen met de niet originele sleutel. Als ik echter de sleutels op elkaar leg kan ik met het blote oog niet veel/geen verschil zien? Wat kan hier aan de hand zijn?
 

Poster

  • #2
Hallo

Ga met de sleutels naar een sleutelmaker, en laat via het orgineel, de andere sleutel op maat frezen, er hoeft maar weinig verschil te zijn, waardoor het niet werkt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
De cilinder kan ook aan een zijde versleten zijn, maar een afgesleten sleutel is waarschijnlijker.
 

Poster

  • #4
Of twee niet gelijk luidende cilinders.
 

Thomthom

  • #5
Ik ben naar de ijzerwarenwinkel geweest, en die wisten me te vertellen dat ze waarschijnlijk een andere cilinder(?) aan de buitenkant hebben geplaatst waardoor je wel de sleutel erin kan steken maar niet kan draaien. Ik heb de niet originele sleutel laten bijmaken en de nieuwe sleutel werkt uitstekend
Het betreft hier een NEMEF oplegslot. Kan dit kloppen en welk deel zou ik dan zelf ook kunnen vervangen; ik weet niet wat voor sleutels er nog meer in omloop zijn en geeft toch een veilig gevoel als ik zelf een nieuw slot heb geplaatst.
Op basis van een afbeelding denk ik dat het hier om de cilinder gaat die onderaan los staat (?)


 

Poster

  • #6
Dat klopt, dat is de "buitencilinder", en verstandig om deze te vervangen, dan kan geen buitenstaander er meer ongewenst in.

De andere zit aan de binnenkant,gemonteerd aan het oplegslot, en alleen voor u toegankelijk.

Grt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu