Zwevende hoogslaper aan twee muren maken

Freblom

 • #1
Hallo allemaal,

Ik ga binnenkort verhuizen en omdat mijn kamer niet zo groot is wil ik een zwevend bed maken dat aan twee tegenover elkaar staand muren bevestigd is. Mijn matras is 140 * 200 cm. De afstand tussen de twee muren die ik wil gebruiken is ongeveer 210 cm. Nou dacht ik aan vier of vijf balken tussen de muren te bevestigen en daar nog een plateau op te maken waar ik mijn lattenbodems op kan vastzetten. Nou zou ik graag willen weten of dit überhaupt een haalbaar plan is of dat het bed dan naar beneden stort, en zo niet, wat voor materiaal moet ik dan gebruiken en hoe moet ik het vastmaken?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Eerst kijken hoe je muren zijn, is dat gemetselde stenen en lopen die van vloer tot aan vloer van de bovenverdieping dan kun je daar wel balken aan bevestigen met goede bouten met puggen.
  Zijn het snelbouwwanden dan kun je daar ook wel balken aanbevestigen maar moet je ook steunbalken naar de vloer brengen.
  Balken op maximaal 60 cm hart hart
  Plaat van 18mm er op en daar je bed bovenop.

  suc6

  Gerrit
   

  Freblom

  • #3
  Ok, het zijn betonnen muren dus dat moet wel lukken denk ik. Bedankt!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu