Huis verluchten; alle ramen wijd open of slechts twee op een kier?

Knijntje

  • #1
Hoi allemaal,

Dit lijkt mij een typische vraag waar je hier wel antwoord op kunt krijgen dus ik ben nieuwsgierig. Het gaat erom dat het in de zomer heel heet kan worden in huis (rond de 33 graden in een hete zomer). Ik kijk er nu al naar uit ;). We houden de ramen overdag dicht maar 's nachts gaan ze open. De vraag is hoeveel horren ik ga bestellen. vandaar mijn vraag.

Zou ik de meeste trek genereren door 's nachts twee ramen op een kier te zetten aan tegenoverliggende zijden van het huis (zo ver mogelijk uit elkaar)? Of zou ik meer verkoeling krijgen door 's nachts door alle 7 ramen open te zetten? De ramen zijn overigens 1100mm bij 1500mm.

Bij een badkamer wordt geadviseerd om slechts de deur op een kier te zetten zodat er trek ontstaat....

Alvast bedankt. Ik ben benieuwd...
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het mooiste is om 2 inbraakwerende nachtventilatie roosters op de begane grond te plaatsen, en daarbij 1 of 2 dakramen open te zetten.

Daardoor ontstaat een schoorsteen-effect: Warme lucht kan op het hoogste punt ontsnappen, en wordt beneden aangevuld met koelere lucht.

Google eens op "zomernachtventilatie".
 
  • Like
Waarderingen: Knijntje en Lange Herman

Knijntje

  • #3
Hey Walker, dank voor je antwoord! Ik ga eens kijken wat ik daar mee kan (en met de zoekopdracht). Dat is net wat ik nodig had. Thanks!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu