TV wand bouwen MDF / roomdivider

Dwayne

  • #1
Beste klussers,

ik wou graag wat advies/tips over hoe ik te werk moet gaan om het volgende te realiseren.

Ik wil me dit weekend wagen tot het klussen. Ik heb een 40" LCD TV van ongeveer 20kg. In plaats van deze tegen de muur te bevestigen wil ik deze aan een wand wat voor de muur staat bevestigen. Allereerst dacht ik gelijk aan cellonbeton blokken of een gipswand. Maar toen ik in de IKEA liep kwam ik dus een expedit room divider tegen. Ik vond dit eigenlijk al een prima raamwerk voor de wand die ik wil bouwen. Ik wil hier dus eigenlijk verder niets meer aan doen dan een mdf plaat aan de voorkant van deze kast bevestigen. De kast bevestig ik zelf tegen de muur aan met behulp van wat beugels.

Hebben jullie ervaren klussers nog enige handige tips of waarschuwingen? Ik had al vernomen dat ik niet direct in het MDF kan schroeven maar het beste al voor moet boren en ook iets verzinken.

De roomdivider is 185cmx185cm. Kan ik gewoon een hele plaat van 185x185 er aan bevestigen of kan ik beter dit opsplitsen in twee stukken? Moeten die stukken schuin afgezaagd worden zo dat ze beter in elkaar passen of kunnen ze recht naast elkaar?

Kan ik de wandbeugel gewoon aan de plaat bevestigen? Of moet dat ook in de planken van de roomdivider zelf?

Maakt de dikte van de plaat uit?

Kan ik de mdf plaat gewoon verven naderhand? Of is het beter om het eerst te verven en dan te bevestigen?

Alvast vriendelijk bedankt,
Dwayne
 

Gghm

  • #2
Hallo Dwayne,

Ik kan je helaas geen antwoord geven op alle vragen die je stelt maar ik wil je wel even waarschuwen. De meubelen van Ikea zijn zaak erg licht gebouwd, zo is bij de expedit kast de buitenkant niet van massief spaanplaat o.i.d. Je kunt daar dus geen schroef indraaien die belast moet worden.

Veel succes verder!

Gijs.
 

Dwayne

  • #3
Bedankt voor je antwoord Gijs,

Bij de beschrijving van de kast staat hardboard en spaanplaat. En het weegt wel meer dan 100 kilo en kan tevens zwevend aan de muur worden bevestigd. Maar ik dacht ook aan de draagkracht en wou dan namelijk de mdf plaat op veel plekken bevestigen. Volgens mij is dit bij de de expedit elke 30cm. Zou ik overigens ook spaanplaat schroeven moeten gebruiken? Wellicht dat dat helpt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu