Bouwen van een boekenwand

A

Anonymous

Gast
 • #1
Hallo,

Mijn man is een echte lezer en heeft in de jaren aardig wat boeken verzameld. Op de zolder verdieping zou ik zo graag een boekenwand willen maken. Ik heb al gekeken om het met bestaande boekenkasten op te lossen, maar door de schuine wanden wordt dit niet mooi.

Met planken en boekensteunen is niks, want dan krijg ik honderd gaten in de muur en nog zal dat niet stevig genoeg zijn. Wie heeft er enig idee, waar ik iets kan vinden over het bouwen van een boekenwand (het liefst echt zo'n ouderwetse met trappetje).
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  Mogelijk kun je wat met stellingkasten. Lundia heeft ze, de gamma heeft ze en ook Ikea heeft ze. Zelf heb ik behoorlijk wat Ivar stellingen staan. De prijs van de onderdelen is duidelijk lager dan van Lundia, de afwerking idemdito.

  Maar, je kunt een staander (vertikaal) 'gewoon' op lengte zagen zodat het onder de schuinte past. Ander idee is om d.m.v. een zelfgemaakte boeken kast (max 1 meter) een aftimmering van de schuine kant te realiseren.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu