TV ophangen aan dakbeschot?

EdPurEnKit

  • #1
Dag allemaal,

Onlangs hebben we onze groene platen van het dakbeschot laten voorzien van stucplaat en glad stucwerk. De helling van het dak is circa 48 graden. Nu willen we graag een TV van circa 20 kg plat op de muur van het dakbeschot ophangen aan een muurbeugel (Vogels Wall 3305). Hoe kan ik dit het best bevestigen?

Alvast bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waar is het dakbeschot van gemaakt? Een dunne spaanplaat of 18mm underlayment? Zitten er ook gordingen in het zicht?
 

EdPurEnKit

  • #3
Volgens mij is het een spaanplaat, deze is 11mm dik. Volgens mij zitten er wel steunbalken achter waar de platen op gemonteerd zijn. Er was niets anders zichtbaar dan de platen.

Hierbij een foto van het materiaal dat uit een van de knieschotten komt.

KlusideeDakbeschot.png
 

EdPurEnKit

  • #4
Zo zag het er zo'n 8 jaar geleden uit toen het bijna werd opgeleverd.

KlusideeDakbeschot2.png
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
11mm zou voldoende zijn om een tv aan te hangen. Maar het is zinvol dit te controleren. Een knieschot is meestal dikker dan een dakplaat. Bij de naden tussen de dakplaten kan je de meestal de dikte zien. Achter het knieschot zitten meestal geen afdeklijsten.
 

EdPurEnKit

  • #6
Bedankt voor je antwoord.

Volgens mij is het dezelfde dikte. Ik heb een gat voor elektra laten boren en dat was volgens mij even dik.

Kan ik de tv beugel bevestigen met 3x een toggler hollewand anker M6?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Dat zijn uitstekende ankers. Met 11mm dikte kan het ook met normale schroeven. Wel op letten dat er geen beweging in de stucplaten zit en dat de schroeven lang genoeg zijn.

De muurbeugel is die geschikt om schuin te hangen? De site van de fabrikant / montagevoorschriften zeggen er niets over, dus ik verwacht van niet.
 

EdPurEnKit

  • #9
@IJkenhout Hoeveel ruimte moet de bout aan de achterkant van het anker uitsteken? Ik wil deze zo kort mogelijk houden ivm dampwerende folie en isolatie. Of maakt dat niet uit?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Als het dakplaten zijn met ingebouwde dampremmende folie, zit die strak aan de achterkant van de binneste spaanplaatlaag. Daar ga je dus gegarandeerd doorheen. Hoef je je normaal gesproken niet al te druk over te maken. Dit soort dakplaten zijn heel vaak ook zonder folie geplaatst.

De nieuwe beugel heeft heel veel motagegaten zie ik. Dan kan je jezelf uitleven totdat je het veilig genoeg vindt :mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu