Gording zolder tbv ophanging schuifdeurrails

Tieneke

 • #1
Hallo, gisteren een railsysteem gekocht om schuifdeur kastjes te maken achter het knieschot op zolder. Omdat ik de rails niet in het zicht wil laten lopen heb ik tevens op advies van de bouwmarkt een masstiekklos gekocht (schuine balk van 45 graden). Deze balk zou ik dan vast moeten maken aan de achterkant van de gording. Dan zou ik aan de platte onderkant de rails kunnen bevestigen. Nu zijn 2 kanten van de houten balk dus 45 graden maar deze had eigenlijk iets minder spits moeten zijn (een kant meer 55 graden of zo). De onderkant is niet helemaal waterpas nu. Hoe vang ik dit op? Ik heb de apparatuur niet om deze balken te zagen. Weer mbv een extra latje tegen deze masstiekklos aan? Graag uw advies. Dank u.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat gaat u met het knieschot doen?
  Normaal is dat een onderdeel van de cons0rtuctie en mag niet verwijderd worden.
   

  Tieneke

  • #3
  Sorry misschien niet duidelijk geweest. Ik dacht dat het knieschot die balk was. Hier ga ik niets mee doen alleen die rails bevestigen aan de achterzijde van deze balk.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Dan de mastiekklos terugbrengen, en een variabel systeem (X x2 hoekbeugeltjes) kopen. Hieronder een rachel aanbrengen om de rail aan vast te schroeven.

  Google maar eens op "raildrager pakket 2 stuks"
   

  Tieneke

  • #5
  Dank je wel Walker, terugbrengen van de mastiekklossen gaat helaas niet meer omdat we er 2 cm vanaf hebben moeten zagen, anders konden we niet zien of hij zou passen. Vandaar hoopte ik het met deze masstiekklos toch te kunnen fixen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Tussen de gording en de schuine balk die je gekocht hebt kan je kleine klosjes plaatsen die de juiste hoek hebben. Kan je zelf zagen met de hand. Met een zwaaihaak en waterpas kan je deze nauwkeurig aftekenen.
   

  Tieneke

  • #7
  Dank je wel IJkenhout, dat is inderdaad een goede optie. Ga ik in eerste instantie eens proberen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu