Tuinhuisje verzetten

Blueone

  • #1
In mijn tuin heb ik een tuinhuisje staan van ongeveer 2,5 x 2,5m. Dit schuurtje staat op een fundering van staal. Onderin is een betonnenplaat gestort van ongeveer 50cm breed onder de hele fundering, daarop is een stukje fundering gemetseld waar vervolgens het houten schuurtje op staat. In het schuurtje zit een vloer gestort met daarover een smeervloer.

Nu moet dit schuurtje verzet gaan worden. zelf had ik in gedachte om de binnenvloer eruit te halen. Vervolgens wil in het betonnen deel een paar haken maken (misschien met chemische ankers oid?) en het huisje vervolgens optillen met een mobiele kraan.

Zou dit plan haalbaar zijn of wordt het een kansloze missise? Ik ben zelf namelijk bang dat het beton gaat scheuren. Het tuinhuisje van de fundering afhalen gaat hem denk ik niet worden wat ik zie helemaal nergens schroefgaten waar het schuurtje mee vast zit. Hoe zijn jullie ervaringen met het verplaatsen van schuurtjes?
 

Poster

  • #2
Als u het heel wil houden, b.v.b. twee balken onder de vloer door, en daar aan de uitstekende uiteinden gaan hijsen, op vier punten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Met twee balken er onder door zal niet lukken denk ik.
Hoe krijg je de balken er onder door ?

Het tuinhuisje zal ergens met de fundering verbonden zijn of hij staat er los op.
Zit er aan de binnenkant nergens bouten of omgeslagen betonijzer in de balk die op de muur ligt ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Beton op de ondergrond ligt er nooit helemaal los op. Ik verwacht dus dat er heel veel kracht nodig is om dit "los te trekken". Meer kracht dan een mobiele kraan kan leveren, laat staan op een veilige manier. Maak dus op de nieuwe plek een nieuwe fundering/vloer.

Ik ken twee schuren die verplaatst zijn. Ik was er niet bij, maar het werd gedaan door de dakconstructie op te hijsen. De wanden moeten daar dus goed aan bevestigd zijn of worden. Wat extra schoren en verstevigingen zijn altijd slim.

Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het verplaatsen van gebouwen, maar dat kost wel wat. Ook opschuiven incl. fundering wordt wel eens gedaan.
 

Blueone

  • #5
Bedankt voor jullie uitgebreide berichten. Opzich kan ik prima ook een nieuwe fundering maken en daar vervolgens een schuurtje opzetten. Ik kan echter niet goed zien of het schuurtje nu los op de fundering staat of niet. er zijn houten balken op de fundering gelegd waar de rest van het skelet op staat. Ik zie daar echter geen schroeven zitten of iets dergelijks. Heeft iemand misschien tips om te kijken of het schuurtje er los op staat of niet?
Het huisje bestaat uit een skelet van houten balkjes met ook schuine balken etc, daar tegen zitten cementvezelplaten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Plaats even een paar foto's dat maakt het misschien wat duidelijker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu