Tuinhuisje met overkapping verzakt

jt1980

  • #1
Hallo,

Ik heb enige tijd geleden een tuinhuis met overkapping (totaal is 10 meter) laten plaatsen. De grond hier is veengrond en staat bekend om dat dingen hier makkelijk verzakken.
Het is een jaar geleden geplaatst en ik zie het nu aan alle kanten verzakken. Ik betwijfel of het bedrijf destijds wel de juiste fundering heeft gebruikt.
Daarom vraag ik me af, is dit nu nog te verhelpen? En hoe?

En hoe zit het juridisch, denken jullie dat ik een kans heb van slagen om de bouwer hier voor aansprakelijk te stellen en het te laten op lossen?

Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien jij niet weet wat voor (al of niet juiste) fundering er gebruikt is, hoe zou er dan advies gegeven moeten worden hoe zoiets te verhelpen zou moeten zijn? We kunnen toch niet van afstand onder dat tuinhuis kijken en ook de toestand van die ondergrond niet beoordelen? En... ga je dat 'verhelpen' zelf doen?
jt1980 schreef:
En hoe zit het juridisch...
Of je met succes kunt klagen bij de bouwer is ook afhankelijk van de voorwaarden in het contract. Misschien zijn problemen door bekende oorzaken als verzakking van veengrond wel uitgesloten en ben je daarmee accoord gegaan...

Verder is Klusidee niet bedoeld voor juridisch advies. Ga (met het contract) te rade bij een juridisch loket in je woonplaats. Of, als je dat hebt, raadpleeg iemand bij je rechtsbijstandsverzekering.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu