Tuindeuren schilderen

WouterKist

 • #1
Hoi,

Ik heb de kozijnen van de keuken geschilderd met zijdeglans binnenlak.

Nu wil ik de openslaande tuindeuren plus kozijnen ook schilderen.

Binnenkort gaat de schilder de buitenkant doen (buitenkant deur en kozijnen) in hoogglans.

Mijn vraag is: kan ik de binnenkant (deur en kozijnen) dan beter zijdeglans doen (zoals in de keuken) of beter hoogglans zodat ik geen overgang van soort glans heb?

Wat is gebruikelijk?

Bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wa2ygo

  • #2
  Die overgang in glans is totaal niet storend. Ik zou kiezen voor dezelfde glansgraad als het andere houtwerk aan de binnenkant (dus zijdeglans).

  Het is overigens ook wel aan te raden om voor binnen een watergedragen verf te gebruiken. Deze vergeelt minder snel dan een alkyd verf, die meer voor buiten gebruikt wordt. Een hoogglans watergedragen verf aan de binnenkant zal qua glans er ook niet hetzelfde uitzien als een hoogglans alkyd verf. Dus ook al neemt u dezelfde glansgraad, verschil zal er altijd zijn.
   

  WouterKist

  • #3
  Bedankt!
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Alle combinaties zijn mogelijk, ook binnen. Het effect van hoogglanzende deurkozijnen met satin of zijdeglans deuren in dezelfde kleur geeft een mooi effect. Omdat watergedragen hoogglanzende verf niet dezelfde bolle glans heeft als terpentine verf wordt dit effect zelfs versterkt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu