TripTrap vloer parket olie verwijderen.

Jkv

  • #1
Tja, en toen begon ik de fout. Na een lamelparket vloer van 3 jaar oud hier en daar zo nu en dan met triptrapolie behandeld te hebben dacht ik nu de vloer maar eens weer een volledige behandeling te geven.

Eerst met intensief reiniger en dan met olie. Volgens instructie gewerkt, reinigen, drogen en olien echter verzuimd om overtollige olie na 4 uur weg te halen met katoenen doeken. De volgende dag bleek de olielaag dus veel te dik aangebracht te zijn. De vloer slaat dus wit uit, en zodra je met vocht erop komt al helemaal. Gelukkig maar een gedeelte van de vloer gedaan dus de schade is nog te overzien.
Uiteindelijk blijkt de intensief reiniger nog het best te werken. Veelviuldig schone sop nemen en met de witte pads "schuren". De top olie laag wordt hard enenigszins wit, waarna die door schuren breekt en langzaam kan worden weggehaald. (veel met de nagel).

Een monikken werk dat na 3 uur ongeveer 1 vierkante meter schoon opleverd. Behalve de echte kleine naden, deze blijven met de witte olielaag gevuld. Met de speld uitpulken gaat, maar ja...

- heeft iemand hier ervaring mee? Is er een betere manier om de wit uitgeslagen top laag olie te verwijderen?
- blijven die naden altijd wit, of zal de tands des tijds deze verwijderen?

de vloer is lamelparket, schuren is geen optie want de toplaag is zeer dun.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Heeft iemand advies ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu