Trillende leidingen bij gebruik toilet/kranen/wasmachine

Gewoontedier

  • #1
Sinds enkele maanden gaan de leidingen in dit huis hard trillen wanneer je net een toilet hebt doorgetrokken en daarna een van de kranen in het huis wilt gebruiken om je handen te wassen. Daarbij komt ook nog kijken, dat er dan geen normale straal water door de kranen stroomt. Het zelfde probleem doet zich ook soms voor wanneer je bijvoorbeeld de wasmachine aan hebt staan en gelijktijdig een van de kranen wil gebruiken om je handen te wassen. Soms hoor je ook gewoon ’s nachts, wanneer niets aan staat, kortstondig een soort ‘gekreun’ door de leidingen.

Nu is het probleem vandaag dermate verergerd. De leidingen trillen zo hard dat je het gevoel hebt alsof er een helikopter boven je huis cirkelt na het doortrekken van de wc en na het aanzetten van een kraan of de douche stroomt er nog nauwelijks water door de kranen en douchekop .

We dachten het probleem te kunnen verhelpen door het vervangen van de toiletten (stortback etc waren erg gedateerd) maar dit blijkt de situatie niet te veranderen. Ik vrees dat het vervangen van de kranen ook zijn vruchten niet gaan afwerpen.

Laatste keer kwam het water ook nog boven in een wasbak toen de wasmachine draaide.

Hoe kunnen we dit probleem verhelpen of welke stappen kunnen we nu het beste zetten?

We hebben een tijd geleden al een loodgieter in de arm genomen maar die wist niks. Verder hebben we enkele jaren geleden een cv van Nefit model Topline genomen en hebben ze een tijdje terug daar iets moeten veranderen i.v.m. een landelijk probleem met dat model.
Dat is wel ongeveer rond dezelfde tijd gebeurd toen bovenstaande problemen begonnen.

Voor de goede orde: De leidingen etc van dit huis stammen uit 1973/1974 en er zijn vier kranen en twee toiletten + nog een aansluiting voor een wasmachine en een voor een afwasmachine.

Mijn dank is groot want wij zijn nu wel een beetje radeloos geworden. :P
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zijn er werkzaamheden aan de waterleiding buiten geweest?
Zou een verstopte zeef in de watermeter kunnen zijn.
De netbeheerder moet dat dan oplossen.
 

Gewoontedier

  • #3
Jan schreef:
Zijn er werkzaamheden aan de waterleiding buiten geweest?
Zou een verstopte zeef in de watermeter kunnen zijn.
De netbeheerder moet dat dan oplossen.
Beste Jan,

Zover ik weet zijn er buiten geen werkzaamheden aan de waterleiding geweest. (Ik ben niet dagelijks in dit huis.) Wel hebben wij wel eens een verstopping gehad i.v.m. boomwortels in de buurt van het riool o.i.d.
 

Marjo8

  • #4
Hoi wat was de oplossing bij jullie? Wij zitten met precies hetzelfde probleem, worden gek van de herrie in de leidingen. Het gebeurt zomaar midden in de nacht als we geen water gebruiken maar Ook bij wasmachine wc doortrekken etc. Het stopt als een willekeurige kraan open draait.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu