Trillende/brommende douchekop, waterdruk valt weg

Badeendje

  • #1
In mijn huurhuis heb ik het volgende probleem: De douchekop maakt een trillend geluid en er komt minder water uit als hij staat te trillen, dat hoor je door het hele huis heen.

Het probleem had ik 2 weken geleden, woningbouw gebeld, monteur gekomen, hij zei dat mijn douchekop kapot was (ik had er 1 van hans grohe met 4 verschillende standen waaronder een soort van regenstand). Een nieuwe simpele kop opgehangen en het probleem was weg.

Nu was ik van mening dat ik niet erg goed geholpen was, want ik heb een jaar of wat terug, voordat ik die hansgrohe kop kocht, een test gedaan met watercapaciteit. Ik meen me te herinneren dat er toen zo'n 9 liter water uitkwam per minuut op de 40 graden stand. En bij een test van 2 weken geleden kwam er nog maar zo'n 6 liter water/minuut uit.

overigens bij de kraan in de keuken en de wastafel in de badkamer komt er 9 liter water per minuut uit als ik een test doe. (maar dit test heb ik getest als de ketel (nefit economy HR 24 van 14 jaar oud) al een tijdje niet in gebruik is, dus de boiler volledig gevuld en warm, dus hoe eerlijk die test is weet ik niet)

Ik dacht dat ze mij wilde afschepen met een goedkoper oplossing, ik dacht namelijk dat de kraan stuk was. Ik heb een zelfde kraan gehaald bij de warmteservice (grohe 1000) en die er opgezet.

Helaas kwam er nog steeds 6 liter water/minuut uit, test mislukt ik zal het vorig jaar wel verkeerd gemeten hebben dacht ik.

Nu 2 weken later staat die nieuwe douchekop ook te trillen. Het begint goed maar na een paar minuten weer dat verschrikkelijke trillen en brommen.

Wat opvallend is, als ik de douche net aanzet en er komt 40 graden water uit dan spuit de douchekop als ik die ondersteboven houd zo'n 60cm hoog, zodra het trillen/brommen begint haalt hij krap 30cm.

Alleen koud geprobeerd, dan wordt de straal er niet sterker op, blijft op die 30cm hangen.

Iemand een idee wat dit kan zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Terugslagklep gaat resoneren.
Kijk eens of je het probleem op meerdere kranen kan krijgen.

Dus als de douche resoneert de wastafel openen om te kijken of deze mee resoneert.

Gezien je het ook op de koude stand hebt verwacht ik er. Probleem bij de watermeter.
 

Badeendje

  • #3
Zojuist weer het trillen gehad, had vol waterdruk op de kraan in de wasbak, hier geen probleem. ook beneden in de keuken had ik voldoende waterdruk op zowel warm als koud.

Het is nu zo dat ik vanmiddag heb getest, 7 minuten lang, geen problemen gehad

zojuist (rond 20:00) gedoucht en na een paar minuten stond alles weer te trillen :(
 

Badeendje

  • #4
Het was de doucheslang, nadat deze vervangen was was het probleem weg en kon ik mijn oude douchekop ook weer gebruiken.

Ik kwam er achter omdat toen ik de douchekop er af draaide (tijdens het trillen) het onwijs hard uit de slang spoot, ik draaide de slang om en het probleem was weg (water kwam ook veel rustiger uit de slang)

Was een hansgrohe slang van 1.5 jaar oud, heel vreemd. Ik denk dat omdat het zo hard spoot dat de douchekop het water blokkeerde (vortex effect ofzoiets?)

In ieder geval, probleem opgelost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu