Trillend geluid in waterleiding

Marco1212

  • #1
Hallo,

Wij hebben sinds kort een trillend geluid bij het gebruik van warm water, enkel bij het gebruiken van de badkamer op het eerste verdiep en de tweede verdiep (net erboven).

Het is een soort trillend geluid (warm waterleiding trilt ook). Soms klinkt het als "tsjak tjak.." maar het kan ook continu brommend geluid zijn.

Met koud water is er geen geluid. Als er meerdere kranen openstaan, is er ook geen geluid (meer). Als er een kraantje op de tweede verdieping openstaat, en ik draai de thermostaat van het bad (Hansgrohe Ecostat met twee draaiknoppen) op de eerste verdieping naar koud (zonder water te vragen), valt het geluid ook weg. Ik dacht eerst dat het daaraan lag, maar volgens mij hoor ik het daar omdat de leiding daar waarschijnlijk hard trilt.

Naast het bad is er namelijk ook de verbinding gemaakt (aftakking) om water door te trekken naar de badkamer op het tweede vediep. Kan het zijn dat er daar een probleem is met die aftakking? Ik denk dat het van daar komt, maar ik moet helaas iets afbreken om er te geraken.

Ik lees,ook op het forum dat het de watermeter kan zijn, maar het probleem doet zich niet voor met de kraan in de keuken.
Groetjes
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Merk op. Het zou iets van kunststof kunnen zijn. Die kunststof wordt slapper dus door de stroming van het warme water meer beïnvloedbaar.
 

Marco1212

  • #3
Als ik goed ben hebben ze kunstof leidingen gebruikt om door te trekken naar de badkamer op de tweede verdieping (die is 3 jaar geleden aangelegd). Maar dit geluid hebben we pas sinds een paar weken.
 

Marco1212

  • #4
Ik zie twee mogelijkheden:
- De thermostaat van het bad 1ste verdiep, een Hansgrohe universal ibox. Maar kan dit ook trillen wanneer andere kranen open staan op 2de verdiep?
- De aftakking waar warm water wordt doogetrokken naar tweede badkamer
 

Burdy66

  • #5
Hoi. Ik heb het op twee verschillende woning.
Nu kwam ik er achter dat de veroorzaker de thermostatische douchekraan bleek te zijn die dit veroorzaakt.
Als je de thermostaat zonder dat er water gebruikt wordt in het midden zet houd het op. Vraag me niet hoe het kan maar het gebeurt als ik ergens in huis warm water pak behalve als ik onder de douche sta. Het kan ook om het merk kraan kunnen gaan. Om het voorgoed op te lossen weet ik niet! Misschien een waterslagdemper te plaatsen in de warmwaterleiding? Misschien dat er iemand op dit forum zit die dit probleem op heeft gelost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu