Trillend geluid in waterleiding

Marco1212

 • #1
Hallo,

Wij hebben sinds kort een trillend geluid bij het gebruik van warm water, enkel bij het gebruiken van de badkamer op het eerste verdiep en de tweede verdiep (net erboven).

Het is een soort trillend geluid (warm waterleiding trilt ook). Soms klinkt het als "tsjak tjak.." maar het kan ook continu brommend geluid zijn.

Met koud water is er geen geluid. Als er meerdere kranen openstaan, is er ook geen geluid (meer). Als er een kraantje op de tweede verdieping openstaat, en ik draai de thermostaat van het bad (Hansgrohe Ecostat met twee draaiknoppen) op de eerste verdieping naar koud (zonder water te vragen), valt het geluid ook weg. Ik dacht eerst dat het daaraan lag, maar volgens mij hoor ik het daar omdat de leiding daar waarschijnlijk hard trilt.

Naast het bad is er namelijk ook de verbinding gemaakt (aftakking) om water door te trekken naar de badkamer op het tweede vediep. Kan het zijn dat er daar een probleem is met die aftakking? Ik denk dat het van daar komt, maar ik moet helaas iets afbreken om er te geraken.

Ik lees,ook op het forum dat het de watermeter kan zijn, maar het probleem doet zich niet voor met de kraan in de keuken.

Ik heb een clipje met het geluid, maar je moet heel goed luisteren want de opname was niet zo makkelijk: https://www.whyp.it/tracks/76303/audio-2023-03-02-09-01-29?token=1Qmha


Groetjes
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Merk op. Het zou iets van kunststof kunnen zijn. Die kunststof wordt slapper dus door de stroming van het warme water meer beïnvloedbaar.
   

  Marco1212

  • #3
  Als ik goed ben hebben ze kunstof leidingen gebruikt om door te trekken naar de badkamer op de tweede verdieping (die is 3 jaar geleden aangelegd). Maar dit geluid hebben we pas sinds een paar weken.
   

  Marco1212

  • #4
  Ik zie twee mogelijkheden:
  - De thermostaat van het bad 1ste verdiep, een Hansgrohe universal ibox. Maar kan dit ook trillen wanneer andere kranen open staan op 2de verdiep?
  - De aftakking waar warm water wordt doogetrokken naar tweede badkamer
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu