Klapperd en trillend geluid bij doortrekken toilet bovenburen

Floor22

  • #1
Goedenavond,

sinds kort woon ik in een begane grond appartement en meerder keren per dag/nacht als er iemand boven mij doortrekt hoor ik door het gehele huis een hard klappend en trillend en ook soms rinkelend geluid. Er is vlak voordat ik hier kwam wonen een verlaagd plafond geplaatst en dat trilt dan ook in de badkamer. Ik word hier helaas meerdere keren per nacht van wakker en vroeg mij af of er hier iemand enig idee heeft wat dit zou kunnen zijn. Ik wilde het geluidsfragment toevoegen, maar lukt niet want is geen pdf …Iemand tip hoe dat wel kan?
 

ADDave

  • #2
Zoals je het omschrijft vermoed ik een slecht gebeugelde rioleringsleiding die contact maakt met het verlaagde plafond.

Ik zou de woningbouw terug laten komen om het op te lossen.
Wat ze je ook wijsmaken, ook al hebben ze net verbouwd, dit hoort niet.
 
  • Like
Waarderingen: Floor22

Floor22

  • #3
Bedankt voor de bevestiging!. Dit is precies wat ik ook dacht, maar ze proberen mij nu af te schepen met; er zit een bocht in de afvoer bij jou en daar kunnen we niets aan veranderen. Veel succes ermee!!
 

ADDave

  • #4
Floor22 schreef:
ze proberen mij nu af te schepen met; er zit een bocht in de afvoer bij jou en daar kunnen we niets aan veranderen.
Zo'n vermoeden had ik ook al een beetje.

Het is wel degelijk mogelijk om geluid uit zo'n bocht te verminderen door het in te pakken met akoestische buis isolatie.
Niet het goedkope spul van de bouwmarkt maar het massaverhogende materiaal. Zolang het maar flink wat weegt.
Uiteraard mag het niet in contact staan met het plafond.

Het is namelijk niet goedkoop en dat weten ze best.
 
Laatst bewerkt:

Floor22

  • #5
Nu is het plafond eruit en hebben ze de afvoer ingepakt met isolatie. Maar helaas is het er niet beter op geworden. De afvoer komt ook met een 90 graden bocht uit boven mijn plafond. En alles klapt dus helemaal vanaf 1,2,3 en 4 hoog op die 90 graden bocht. Wat zou nou een oplossing zijn voor dit probleem?. Want word inmiddels helemaal gek van meerdere keren per nacht wakker worden! :(

69D80DD3-B2D4-4437-8E97-A1109D489EEB.jpeg
 

Dimkal

  • #6
Beste Floor, hebben ze de leiding ingepakt met isolatie (steenwol) een licht materiaal? Dat is leuk voor warmte isolatie maar werkt helemaal niet voor afvoer. Voor afvoer geluidsisolatie heb je materiaal met massa nodig. Bijvoorbeeld (Isolflex) Dit is speciaal verzwaard materiaal wat de trillingen en dus het geluid reduceert. Wat ook niet goed is, is een bocht van 90 graden dit dient 2 x 45 graden te zijn onder aan een standleiding ook dat reduceert weer geluid omdat de val van water dan geleidelijk gebroken wordt.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Zo te zien hebben ze ook de waterleiding vastgeplakt aan de afvoer. Die kan dan ook mee gaan klapperen als de afvoer beweegt.

Ik zou de hele ruimte boven het plafond dicht stoppen met geluidsisolatie materiaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu