Trespa in douche?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Momenteel bestaat onze douche(cabine) uit tegels gelijmd op Gyproc platen. Door het vocht e.d. doorheen de jaren komen deze tegels echter los van de platen en blijken de platen zelf ook 'rot' te zijn. (weet niet of er indertijd met 'watervaste' gyproc of gewone gewerkt is) Het idee is nu om deze platen te vervangen door zogenaamde hardkernplaten of Trespaplaten, uiteraard door eerst de oude tegels en Gyproc te verwijderen, eventueel een nieuw raamwerk aan te brengen en dan de Trespaplaten te lijmen. De vraag is of deze Trespaplaten dagelijks tegen 'overvloedig' water kunnen tijdens het douche (lijkt mij niet echt een probleem vermits ze ook buiten gebruikt worden) en of ik deze platen met Tec7/Parabound/... op mijn regelwerk kan lijmen?
 
Trespa (=merknaan) of hardkernplaten zijn geschikt voor natte ruimte's.
Het verlijmen is goed mogelijk op een stevige draagbare ondergrond.
Hou wel goed rekening met uitzetten materiaal ,naden moeten dus rumte hebben.
Achter hoeken/naden dichtzetten met b.v kimband en pasta.
De naden afkitten voor waterdichtheid, hiervoor minimaal 3mm aanhouden i.v.m de rek die de kit moet kunnen uitzetten, zoniet dan loop je de kans dat het kitnaadje losscheurd wat lekkage tot gevolg heeft.
De lijm merken / soorten zullen in verschillende vormen aanwezig zijn .
Volgens mij moet je ook de platen eerst in en hechtprimer zetten,
deze info kun je uiteraard ook vragen aan leverancier platen.
 
Techno tim schreef:
Volgens mij moet je ook de platen eerst in en hechtprimer zetten, deze info kun je uiteraard ook vragen aan leverancier platen.

Veronderstel dat de hechtprimer nodig is wanneer de platen terug betegeld worden? Mijn bedoeling was echter de platen na plaatsing niet te betegelen vermits deze al verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren/motieven.
 
Nee dit voor achterzijde platen op te verlijmen achtergrond.
Deze info paar jaar terug gekregen en toegepast voor aanbrengen trespa boeidelen.
Dit was een zwarte teerachtige vloeistof, maar inmiddels zijn de lijmen verder verbeterd zodat ik niet kan zeggen of dit nu ook nog moet.
 
In mijn douche heeft de vorige eigenaar van de woning ook Trespa of iets wat er op lijkt, aangebracht. Als dat warm wordt dan komt er een nare chemische lucht vanaf.
Ik raad je aan om dit eerst te testen bij het materiaal dat je gaat gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan