Trapleuning monteren op smetplank

roelvdm3

  • #1
Hallo,
Op dit moment heeft onze trap sinds de renovatie geen leuning meer. Om daar verandering in aan te brengen willen we weer een leuning ophangen.

Het betreft een zogeheten dubbel kwarts trap. Met drie trapleuningen, achter de oude leuningen waren smetplanken gemonteerd (circa 20mm dik). Deze hebben we laten hangen en opnieuw gerepareerd en gelakt. De planken zijn weer verankert in het beton met wat lijkt flinke spijkers. Is het voldoende om de trapleuninghouders (elke houder heeft twee schroeven) enkel vast te zetten in de smetplanken? Of is het beter om door de plank en beton heen te boren en pluggen aan te brengen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Met spijkers kan je niets vastzetten in beton. Dus dat ligt niet voor de hand. Controleer (bv. na montage leuning) of de plank goed vast zit, anders wat montagemiddelen erbij plaatsen.
 

Klushandig

  • #3
Wanneer wij een leuning terugplaatsen, gaan wij altijd door het beton heen met grote schroeven/pluggen. Een leuning wordt intensief en langdurig gebruikt. Ik raad dan ook aan niet te besparen op schroeven van een paar euro, want anders ga je na een jaar balen van de beweging in de leuning (of erger).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu