Trapgat afdichten met plaat

Rodegier

 • #1
Voor CV onderhoud wil ik in ons huis het gat naar de kelder kunnen dichten. Het gat is ongeveer 70 cm breed en 130 cm lang (zie foto). Aan drie kanten kan er op we grond iets leunen.

Mijn eerste idee is om een stevige houten frame te maken, die leunt op de eerste traptrede en de vloer aan de andere kant. Met een paar latten zorg ik dan dat het niet kan schuiven. Hierop maak ik vervolgens een stevige plaat waarop je kan staan.

Ik kan mij echter ook voorstellen dat een goed stevige houten plaat zonder frame stevig genoeg is. De plaat kan een de voor en achterkant zeker 30 cm op de grond leunen. Aan een van de twee zijkanten kan hij zeker 20 cm leunen. Met katjes kan ik er dan voor zorgen dat hij niet kan schuiven.

Hebben jullie tips? Zou een plaat zonder frame stevig genoeg kunnen zijn? Bij voorbaat dank voor het meedenken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Foto ??
   

  Rodegier

  • #3
  Ik dacht dat ik die al had toegevoegd, maar blijkbaar mislukt. Poging 2.

   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Een plaat underlayment 18mm. Als het teveel doorbuigt lijm je er aan de onderkant een paar latten tegenaan (in de lengterichting).
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu