Trap dichten

A@A

 • #1
Hallo,

we hebben een hoektrap. De eerste 5 treden vallen in de hal en op de draai staat dus een muur. De rest van de trap is in de woonkamer. Je kijkt tegen de onderkant aan.
We willen een dichte trap. Zowel bij de treden als de zijkant. Ik kan geen volledige muur plaatsen omdat onder de trap doorkijk moet zijn.
Je dient het trapgat aan twee kanten dus te dichten met een soort gipsplaat idee maar dan steviger zodat je er niet meteen doorheen bent. Op de trapboom schroeven kan maar dat is niet dik genoeg. De trapboom komt waarschijnlijk wel in zicht.
Iemand n idee?
Groet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats even een foto, met deze info kan niemand iets.
   

  A@A

  • #3
  Hallo,
  helaas... er staat nog niets :)
  Met n beetje inleving kan je het prima voor de geest halen :)
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Als er nog niets staat, dan kun je het toch zo bestellen of maken zoals je zelf wilt? Een muur op de trapboom plaatsen is niet handig. Beter plaats je een balk langs de trapboom, en maak je alles daarboven met regelwerk en gipsplaat van 2 zijden dicht.
   

  A@A

  • #5
  Hallo
  Ja inderdaad dan kan je nog maken wat je wilt... Alleen heb ik geen ideeën. Mn partner zit in de bouw en zegt dat een gipsplaat te dun is. Een dubbele gipsplaat zal te dik zijn voor de boom en er van de onderkant niet mooi uit zien? Verder heb ik geen idee. Vandaag mijn oproep op jullie creativiteit en mening hierover.
  Bedankt!
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Ipv een regelwerk kun je ook LVL hout toepassen. Panelen zijn te bestellen met t&g of met losse veren.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Ik snap zonder foto of tekening niet goed wat de bedoeling is. Onder een trap kan toch een willekeurig wandje geplaatst worden? Van steen, hout, enz? Als gipsplaat niet stevig genoeg is, kies je een stevigere plaat (hout, gipsvezelplaat, diamondboard, enz.)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu