Trap dichten

A@A

  • #1
Hallo,

we hebben een hoektrap. De eerste 5 treden vallen in de hal en op de draai staat dus een muur. De rest van de trap is in de woonkamer. Je kijkt tegen de onderkant aan.
We willen een dichte trap. Zowel bij de treden als de zijkant. Ik kan geen volledige muur plaatsen omdat onder de trap doorkijk moet zijn.
Je dient het trapgat aan twee kanten dus te dichten met een soort gipsplaat idee maar dan steviger zodat je er niet meteen doorheen bent. Op de trapboom schroeven kan maar dat is niet dik genoeg. De trapboom komt waarschijnlijk wel in zicht.
Iemand n idee?
Groet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even een foto, met deze info kan niemand iets.
 

A@A

  • #3
Hallo,
helaas... er staat nog niets :)
Met n beetje inleving kan je het prima voor de geest halen :)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Als er nog niets staat, dan kun je het toch zo bestellen of maken zoals je zelf wilt? Een muur op de trapboom plaatsen is niet handig. Beter plaats je een balk langs de trapboom, en maak je alles daarboven met regelwerk en gipsplaat van 2 zijden dicht.
 

A@A

  • #5
Hallo
Ja inderdaad dan kan je nog maken wat je wilt... Alleen heb ik geen ideeën. Mn partner zit in de bouw en zegt dat een gipsplaat te dun is. Een dubbele gipsplaat zal te dik zijn voor de boom en er van de onderkant niet mooi uit zien? Verder heb ik geen idee. Vandaag mijn oproep op jullie creativiteit en mening hierover.
Bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Ipv een regelwerk kun je ook LVL hout toepassen. Panelen zijn te bestellen met t&g of met losse veren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik snap zonder foto of tekening niet goed wat de bedoeling is. Onder een trap kan toch een willekeurig wandje geplaatst worden? Van steen, hout, enz? Als gipsplaat niet stevig genoeg is, kies je een stevigere plaat (hout, gipsvezelplaat, diamondboard, enz.)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu